Ján Tóth

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ján Tóth
BeskjeftigelseSamfunnsøkonom Rediger på Wikidata

Ján Tóth er en slovakisk økonom, som siden november 2012 har vært visesentralbanksjef i Slovakias nasjonalbank.

Utdanning og yrkeskarriere[rediger | rediger kilde]

Tóth har en mastergrad fra Faculty of Management ved Comenius University i Bratislava. En stor del av utdanningen tok han i USA, der han mottok en BBA, magna cum laude, fra W. Barton School of Business ved Wichita State University, samt en mastergrad innen sosialøkonomi fra Ohio State University.

Da han returnerte til Slovakia begynte han å jobbe i Tatra banka. Her ble han sjeføkonom og sjefstrateg (Chief Economist and Strategist) i 1998, og var med i bankens Assets-Liability Committee. Fra 1999 var han utleid til ING Bank, der han var i 10 år, og fungerte som sjeføkonom og forskningsleder. Han ble forfremmet til direktør i 2003, men gikk i 2009 til UniCredit Bank, som sjeføkonom og leder for markedsundersøkelser og strategi.

I september 2010 ble han ansatt i Finansdepartementet, der han var sjeføkonom og direktør for departementets forskningavdeling, Institute for Financial Policy (IFP). Han var også medlem av OECDs Economic Policy Committee.

Den 5. november 2012 ble Tóth utnevnt til visesentralbanksjef for Slovakias nasjonalbank, og overtok da etter Viliam Ostrozlik.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]