Isabell Herlovsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Isabell Herlovsen
Isabell Herlovsen2.jpg
Isabell Herlovsen på Klepp stadion 7. oktober 2007.
Født 23. juni 1988 (29 år)
Mönchengladbach
Far Kai Herlovsen
Yrke Fotballspiller
Nasjonalitet Norge

Isabell Lehn Herlovsen (født 23. juni 1988 i Mönchengladbach, Tyskland) er en norsk fotballspiller som spiller for LSK Kvinner.

Herlovsen er datter av den tidligere landslagsspilleren og Tysklands-proffen Kai Erik Herlovsen. Hun ble født i daværende Vest-Tyskland, der hennes far på den tiden spilte for Borussia Mönchengladbach. Familien flyttet etter hvert tilbake til Norge og bosatte seg på Begby i Fredrikstad. Isabell spilte i oppveksten fotball i Begby Idrettslag.[1] Hun var også en lovende golfspiller i tenårene, men valgte på et tidspunkt å prioritere fotballen.[2]

Herlovsen ble tatt inn på juniorlaget til Kolbotn som 13-åring. Hun debuterte på Kolbotns A-lag i 2004 og var der til 2009, da hun ble hentet til den franske klubben Olympique Lyonnais. Hun ble i klubben to sesonger, men fikk bare spille til sammen 13 kamper. I 2011 vendte hun tilbake til Norge, til Lillestrøm, der hun siden har spilt.

Hun debuterte på landslaget allerede som 16-åring, og var en sterkt medvirkende årsak til at Norge spilte seg frem til finalen i EM i fotball for kvinner 2005. Herlovsen har stående rekord som yngste spiller i et fotball-EM for kvinner (16 år og 348 dager) og yngste målscorer (16 år og 351 dager).[3] Hun har spilt 111 landskamper og scoret 50 landslagsmål (per 9. februar 2017).

Isabell Herlovsen er åpen homofil. Hun har vært åpen om sin legning ovenfor familie og nære venner helt siden tenårene og sto offentlig frem som lesbisk i 2011.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]