Irsk terrier

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Irsk terrier
Irish-terrier.jpg
Størrelse45,5 cm (11,4 - 12,25 kg)
Andre hunderaser
Alfabetisk raseliste
Gruppevis raseliste

Irsk Terrier er en hunderase av typen terrier fra Irland. Den irske terrieren regnes for å være den eldste av terrier rasene. Rasens historie starter i Cork, Irland, men har lenge vært en aktet hunderase i hele landet. Allerede på 1880-tallet var det den mest populære hunderasen i Irland.[1]

Irsk terrier[rediger | rediger kilde]

Irsk terrier er en allsidig hund som trives like godt i skogen, i fjellet, ved og på sjøen som på bilturen. Irsk terrier har moderat jaktinstinkt og holder seg i nærheten av eieren sin. Men en irsk terrier er veldig sosial, og det kan være fristende å følge etter lekekameratene som den møter på sin vei, istedenfor eieren sin! Irsk terrier modnes sent og holder seg ung langt opp i alderdommen.

Irsk terrier har stri, rød pels med relativt lite pels på beina og i hodet. Pelsen er lett å holde ren, og snøen fester seg ikke i pelsen. Irsk terrierens pels må ikke klippes, men må trimmes, slik at den døde pelsen fjernes og ny, frisk pels kan vokse ut.

Irsk terrier er en liten rase i Norge, da det fødes kun ett til to kull valper i året. I tillegg får vi noen importer, fortrinnsvis fra Sverige.

Fotogalleri[rediger | rediger kilde]


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Irsk terrier - Hunderase». 9. desember 2014. Besøkt 24. desember 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]