Iraq Campaign Medal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Iraq Campaign Medal
Basisdata
Type:Medalje
Land:USAs flagg USA
Innført:28. mai 2004
Tekniske data
Rangering
Høyere:Afghanistan Campaign Medal
Lavere:Global War on Terrorism Expeditionary Medal

Iraq Campaign Medal er en militær utmerkelse som utdeles av United States armed forces. Utmerkelsen blei oppretta ved Executive Order 13363 av president George W. Bush den 28. mai 2004. Medaljen blei utforma av U.S. Army Institute of Heraldry.

Iraq Campaign Medal var klar for utdeling i juni 2005. Utmerkelsen blir gitt til et hvert medlem av det amerikanske forsvaret som har tjenestegjort innenfor de irakiske grensene (eller landets territorialfarvann) sammenhengende i minst 30 dager, eller usammenhengende i minst 60 dager. Medaljen utdeles til soldater og offiserer som har tjenestegjort i Irak etter 19. mars 2003. Personell som har deltatt i strid mot en fiendtlig styrke eller personell som har blitt skada i kamp eller skada som følge av et terroristangrep innad i Irak, kan motta medaljen uansett hvor mange dager vedkommende har tilbragt i landet. Medaljen blir også tildelt posthumt til enhver stridende som dør i tjenesten i Irak; dette gjelder også dem som dør utenfor strid, slik som i ei ulykke eller av en skade.

Iraq Campaign Medal kan bli tildelt med pilespiss. Medaljen kan bli tildelt med Fleet Marine Force Combat Operation Insignia for soldater og offiserer i Marine Corps. Det tildeles også stjerner for deltagelse i enkelte kamphandlinger.

Denne utmerkelsen erstatter Global War on Terrorism Expeditionary Medal for tjeneste i Irak og personell som tidligere har fått GWOTEM for tjeneste i Irak kan velge å bytte medaljen inn i den nye Iraq Campaign Medal. Begge medaljene kan ikke tildeles for den samme tjenesteperioden i Irak og enhver nåværende tjeneste i Irak vil bare bli belønna med Iraq Campaign Medal.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]