Hopp til innhold

Into the Woods (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Into the Woods
Generell informasjon
SjangerFantasymusikal
Utgivelsesår
  • 8. desember 2014 (2014-12-08) (Ziegfeld Theatre)
  • 25. desember 2014 (2014-12-25) (USA)
  • 27. mars 2015 (2015-03-27) (Norge)
Prod.landUSA
Lengde124 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRob Marshall
Produsent
  • Rob Marshall
  • John DeLuca
  • Marc Platt
  • Callum McDougall
ManusforfatterJames Lapine
Basert påInto the Woods 
av Stephen Sondheim
James Lapine
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
Budsjett50 millioner dollar[1]
Totalomsetning213 116 401 dollar[2]
Prod.selskapWalt Disney Studios
Motion Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Into the Woods er en amerikansk musikal/fantasyfilm fra 2014. Filmen er regissert av Rob Marshall, og har Meryl Streep, Anna Kendrick, Chris Pine og Johnny Depp i noen av rollene.

Handlingen går ut på at populære eventyrfigurer, fra eventyr som Askepott, Rødhette og ulven, Jack og bønnestengelen og Rapunsel, kommer sammen når en heks bestemmer seg for å lære dem en lekse. Filmen er basert på musikalen med samme navn, av James Lapine og Stephen Sondheim. Lapine skrev også manuset til filmen. Filmen hadde premiere i New York City den 8. desember 2014, og ble sluppet på kino i USA den 25. desember 2014.

Handling[rediger | rediger kilde]

En baker og hans kone ønsker seg et barn, men lider under en forbannelse som ble lagt på familien deres av en heks etter at bakerens far ranet henne, og blant annet stjal noen magiske bønner. Heksen går med på å fjerne forbannelsen over dem, og lar dem få et barn. Men bare dersom bakeren og hans kone først skaffer seg fire viktige ting for å lage en trylledrikk: en hvit ku, en rød kappe, et gult hårstrå og en gyllen tøffel.

Heksens krav fører bakeren og hans kone i kontakt med Jack, som selger sin elskede ku, Milky-White, i bytte mot at bakeren gir ham noen magiske bønner som ble overlatt til ham av faren hans (som tidligere ble stjålet fra heksen) og Jack bruker bønnene til å dyrke frem en stor bønnestengel. I deres forsøk på å skaffe alle tingene heksen krever, kommer de i kontakt med Rødhette - hvis røde kappe bakeren la merke til da hun tidligere var innom bakeriet for å kjøpe brød og søtsaker på vei til sin bestemors hytte. I tillegg møter den den blond-hårede Rapunzel (Heksens adopterte datter, og bakerens biologiske søster) som bor i skogen, og Askepott som eier ett par tøffel i gull.

Etter en rekke mislykkede forsøk klarer bakeren og hans kone endelig å samle alle gjenstandene som er nødvendige for å bryte trolldommen. Når trylledrikken er skapt, får alle karakteren en lykkelig slutt: Askepott gifter seg med en prins. Rapunzel blir frigjort fra heksen av Askepotts bror, som hun gifter seg med. Jack hjelper moren sin økonomisk, ved å stjele rikdom fra en gigant ved hjelp av den magiske bønnestengelen, og han dreper deretter giganten. Lille Rødhette og bestemoren hennes blr reddet fra en stor, slem ulv som ønsket å spise dem, og heksen gjenvinner sin ungdom og skjønnhet etter å ha drukket fra trylledrkken.

Imidlertid oppdager figurene at deres "lykkelige slutt" ikke er lykkelig lenge særlig lenge: Bakeren er bekymret for at han er for fattig til å ta vare på deres nyfødte baby. Kona hans blir forført av den kjekke prinsen. Askepott oppdager at prinsen hennes er utro mot henne. Heksen får vite at hun har mistet sine magiske krefter, og Rapunzel stikker av med prinsen. Den andre bønnestengelen fra den siste gjenværende magiske bønnen gjør at gigantens kone kan klatre ned. Hun truer riket og dets innbyggere, hvis de ikke leverer Jack som hevn for å ha drept ektemannen hennes. Karakterene forsøker å finne Jack, men diskuterer å overlate Jack til giganten. I prosessen drepes mor og bestemor til Rødhette, Jacks mor og bakerens kone. Bakeren, Askepott, Jack og Rødhette beskylder hverandre for deres individuelle handlinger som førte til denne tragedien, og de klandrer heksen for å dyrke magske bønner i utgangspunktet.

Heksa forbanner dem for deres manglende evne til å ta ansvar for deres egne handlinger. De gjenværende karakterene beslutter å drepe den truende gigantens kone. De lokker kjempen til å tråkke i en stor grav, der hun faller til sin død. Når kjempen er død, planlegger karakterene deres videre liv. Bakeren, som tenker på sin kone, er fast bestemt på å være en god far for barnet deres. Askepott bestemmer seg for å forlate prinsen, og hjelpe bakeren i bakeriet hans. Men Jack og Rødhette, som nå er foreldreløse, også flytter også inn i bakeriet.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]