Intet nytt fra Vestfronten (1979)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Intet nytt fra Vestfronten
orig. All Quiet on the Western Front
Generell informasjon
SjangerKrigsfilm
Utgivelsesår1. november 1979
Prod.landUSA/UK
LengdeFjernsynsutgave: 150 min.
Kinoutgave 129 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDelbert Mann
ProdusentNorman Rosemont
ManusforfatterPaul Monash
Basert påIntet nytt fra Vestfronten, en roman av Erich Maria Remarque (1898–1970)
MusikkAllyn Ferguson
SjeffotografJohn Coquillon
KlippAlan Pattillo
Bill Blunden
Foran kamera
MedvirkendeRichard Thomas
Ernest Borgnine
Eksterne lenker

Intet nytt fra Vestfronten (org.tittel: All Quiet on the Western Front) er en fjernsynsfilm om den første verdenskrig basert på boken med samme navn (1929).

I filmen spilles Paul Baumer av Richard Thomas.

Handling[rediger | rediger kilde]

Under første verdenskrig verver den 18 år gamle Paul Bäumer seg til det tyske militæret sammen med fem av hans venner fra samme videregående skole, etter å ha blitt indoktrinert av Kantorek, deres lærer. Etter å ha overlevd en treningsleir under den brutale korporal Himmelstoss, er de unge mennene på vei mot frontlinjen. Når de skal reise ser de et annet tog ankommer byen, lastet med returnerte sårede soldater - som blir fraktet på båre. Ved fronten får de kurs i hvordan blant annet de best kan skjule seg fra fienden, hvordan de kan finne ekstra mat, og andre metoder for overlevelse.

Når Paul og troppen hans kommer til en fransk by, møter de flere nye rekrutter. Lederen for disse nye rekruttene er deres nylig degraderte offiser. Senere i en skyttergrav, under et offensivt angrep, ser Paul en annen tropp inkludert Himmelstoss. Paul tvinger Himmelstoss til å fortsette videre under angrepet. Flere med-soldater blir etter hvert drept. Senere får de besøk av en hovmodig, stiv Keiser Wilhelm II som leiren deres for å feste medaljer på heroiske soldater - inkludert på Himmelstoss. Når Pauls tropp angripes i en fransk by like ved fronten, dør det enda flere, og Paul blir alvorlig skadd. Paul får to ukers permisjon, og reiser hjem. Han besøker også moren til en død med-soldat, og lyver for henne at sønnen hennes ikke led før han døde.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]