International Association of Marine Aids to Navigation and Lighthouse Authorities

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

International Association of Marine Aids to Navigation and Lighthouse Authorities (IALA, Den internasjonale sammenslutningen for fyr- og merkevesen) er en internasjonal stiftelse som arbeider for internasjonale standarder, retningslinjer og anbefalinger for maritime navigasjonsinnretninger og -tjenester, som fyr og sjømerker, elektroniske navigasjonshjelpemidler og sjøtrafikksentraltjenester.[1] Organisasjonen ble etablert i 1957 som International Association of Lighthouse Authorities, som en stiftelse under fransk rett. Medlemmene består av nasjonale kystmyndigheter og kystvakter.

28. februar 2020 ble det vedtatt en konvensjon som ved ikrafttredelse vil etablere IALA som et eget folkerettssubjekt i form av en mellomstatlig organisasjon ved navn International Organization for Marine Aids to Navigation.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Samferdselsdepartementet (9. april 2021). «Regjeringen ber om Stortingets samtykke til å ratifisere konvensjonen som gjør IALA til en mellomstatlig organisasjon». Regjeringen.no (norsk). Besøkt 10. april 2021. 
  2. ^ Utenriksdepartementet (9. april 2021). «Prop. 164 S (2020–2021)». Regjeringen.no (norsk). Besøkt 10. april 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]