Internasjonalt år for poteten 2008

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Internasjonalt år for poteten 2008 er en markering av FN om at potet er viktig i dietten til verdens befolkning, og at det er nødvendig å rette verdens oppmerksomhet på den rollen som poteten kan få i å gi sikringskost og forhindre fattigdom.[1] FAO er invitert til å tilrettelegge markeringen.

The corresponding resolution adopted on 25. november 2005 av FAO, som er å tilrettelegge implementeringen av året, erklærte

"behovet for offentlig oppmerksomhet om det forhold som finnes mellom fattigdom, matsikring, feilernæring og det potentielle bidrag fra poteten til å bekjempe sult."

This is one of many internasjonal markering erklært for spesielle dager, måneder og år. Året 2008 er delt med International Year of Sanitation.

Det er håpet at International Year designation vil gjøre for poteten hva International Year of Rice (2004) gjorde for den matvaren, nemlig inspirere utstillinger, utdanningsprogrammer, filmer, publikasjoner og større internasjonal oppmerksomhet om multinasjonale anstrengelser på vegne av våre matresurser.

2008 er også nasjonalt år for poteten i Peru.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]