Instituto Camões

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Instituto Camões' hovedkontor i Lisboa.

Instituto Camões (Camões-instituttet) er et institutt som er opprettet for å fremme portugisisk språk og kultur over hele verden. Instituto Camões har navn etter og til ære for Luís de Camões, en av de best kjente portugisiske forfatterne.

Språksentre[rediger | rediger kilde]

Instituttets språksentre (Centros de Língua Portuguesa eller CLP) har som mål å fremme det portugisiske språket samt samarbeide med forskjellige land innenfor utdanning.

Nye sentre er for tiden under oppføring i Paris, Dakar, Poitiers, Windhoek, Stockholm, Wien og evd hovedkvarteret til Den afrikanske union i Addis Abeba og ECOWAS i Abuja. Guinea-Bissau fikk i 2005 sentre i Canchungo, Ongoré, Mansoa, Bafatá, Gabú, Buba, Catió, Bolama, Bubaque og Quinhamel for å fremme portugisisk som offisielt språk i landet.

Kultursentre[rediger | rediger kilde]

Instituttets kultursentre (Centros culturais portugueses) er sentre hvis mål er å fremme kulturelle forhold mellom Portugal og andre land, inkludert dem Portugal har sterke historiske og kulturelle bånd til, og hvor portugisisk allerede er utbredt. Dette står i kontrast til Spanias Instituto Cervantes, som bare er representert i land hvor spansk ikke snakkes.

Delegasjoner finnes også i Berlin (Tyskland), Brussel (Belgia) og Vigo (Spania).

Priser[rediger | rediger kilde]

Sammen med tilsvarende kulturinstitutt for andre språk – Goethe-Institut, Instituto Cervantes, Alliance française, Società Dante Alighieri og British Council – mottok instituttet i 2005 Fyrstinnen av Asturias' pris for kommunikasjon og humaniora.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(pt) Offisielt nettsted Rediger på Wikidata