Institute of Texan Cultures

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Institute of Texan Cultures
PlasseringSan Antonio
Etablert1968
Årlig besøkstall229 237
Kart
Institute of Texan Cultures
29°25′00″N 98°28′56″V
Nettstedhttp://www.texancultures.com/

UTSA Institute of Texan Cultures er et museum og bibliotek som ligger i HemisFair Park i sentrum av byen San Antonio i den amerikanske delstaten Texas.

Museumet fungerer som delstatens primære senter for flerkulturell opplæring, med flere utstillinger, programmer, og hendelser som f.eks. festivalen Texas Folklife, en årlig feiring av de mange etnisitetene som utgjør den totale befolkningen i Texas. Denne Folklife-festivalen har vært arrangert hvert år siden 1972. Museumet ble opprettet av Texas Legislature den 27. mai 1965. The Institute of Texan Cultures, har gjennom deres forskning, samlinger, utstillinger, kunstverk og programmer, fungerer som et forum for forståelse og verdsettelse av Texas og Texanere. Museumet er 16 900 m² (182 000 kvadratfot) stort, med flere komplekse funksjoner som f.eks. interaktive utstillinger.

Texas Contemporary Artists Series, fokuserer på arbeidet til samtidskunstnere fra Texas. Disse valgte kunstnerne dekker et bredt spekter av forskjellige stilarter og medier. Felles for alle disse kunstnerne er deres arbeid som er en dristig visjon av deres utemmede begeistring for essensen i kulturen fra Texas. Instituttet oppfyller deres mandat som statens senter for flerkulturell opplæring ved å undersøke de etniske og kulturelle historiene innenfor delstaten og presentere resultatet med en rekke tilbud til alle som er interessert.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]