InstEd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
InstEd
UtviklerTNE Enterprises
Utgitt1997
Nyeste versjon1.5.21.21 (april 2010)
PlattformCLR
OperativsystemMicrosoft Windows
TypeRedigeringsverktøy
LisensInstEd License
NettstedInsted It!

InstEd er en applikasjon utviklet av TNE Enterprises for redigering av Windows Installer installasjonsfiler og transform-filer, eller endringsfiler. Ved åpning av MSI-filer i InstEd får brukeren mulighet til å redigere forskjellige egenskaper i tabellene som er tilgjengelig i installasjonsfilen.

Installasjonsfiler[rediger | rediger kilde]

For å forstå hva funksjoner InstEd har er det viktig å vite hvordan en installasjonsfil til Windows Installer fungerer. Windows Installer-filer er en stor samling med tabeller fremstilt i et XML-lignende format. Formatet bruker filendelsen msi. En assosierende filtype kalles transform-filer, eller endringsfiler. Dette formatet har filendelsen MST. Endringsfiler tillater en installasjonsutvikler å gjøre endringer til en original installasjonsfil uten å måtte endre den originale filen. Utvikleren kan gjøre endringer i den originale installasjonsfilen og lagre det som en endringsfil, som inkluderer kun hvilke endringer som skal gjøres med installasjonsfilen. Denne endringsfilen kan bli brukt på installasjonsfilen under installasjon hvis det ønskes. En lignende sammenligning vil være å bruke en patch på kildekodefiler i Linux- og BSD-distribusjonssystemer.

Funksjonalitet[rediger | rediger kilde]

Blant funksjonaliteten som InstEd inkluderer er muligheten for å lage kabinettfiler (.CAB) som samler filene som skal bli distribuert under installasjon. I tillegg så støtter den opprettelse av endringsfiler og lenking mellom endringsfiler for å se sekvensen ting blir installert i. Markering av endringer når man bruker en endringsfil på installasjonsfilen gjør det enklere for installasjonsutvikleren å se hva endringer som har blitt gjort til en installasjonsfil.

InstEd har som standard aktivert referansefølging av rader i tabellene. Dette vil si at ved å markere en rad i en tabell i installasjonsfilen vil InstEd vise hvilke andre plasser i installasjonfilen informasjonen i raden blir vist. Dette tillater en utvikler å se hvordan endringene han gjør vil påvirke strukturen og logikken i en installasjonsfil.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]