Innlegg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Et innlegg er en meningsytring. Innlegg går under sakprosasjangeren. Et innlegg trenger ikke være objektivt, det er faktisk stort sett subjektivt. Det kan uttrykke meninger i sinne, eller i det minste i skarphet, fordi man stort sett skriver om noe man engasjerer seg for. Noe av det viktigste med et innlegg er å engasjere, eller til og med provosere, leseren. Ett innlegg trenger ikke å ha kildehenvisninger, så man kan ikke ta all informasjonen for "god fisk". Ett innlegg gjør seg best derimot, med et minimum av saklighet. Blogg- og leserinnlegg er to av de vanligste formene for forskjellige typer innlegg.

En blogg er et relativt nytt begrep, og fungerer en slags offentlig webdagbok. En blogg handler ofte om et bestemt tema. Den vises med det siste innlegget først så om leseren blir interessert kan den bla seg bakover. Man kan følge en blogger over lengre tid. En del blogger blir lest av svært mange mennesker, og selv om bloggen tar form som en svært personlig dagbok, ytres bloggerens syn på verden.

Et leserinnlegg er ofte skrevet av en engasjert enkeltperson eller gruppe til en avis eller ett blad. I dag kan man sende inn leserinnlegget per post, e-post eller SMS. Leserinnlegg er ofte korte, og de lengre leserinnleggene blir ofte forkortet.