Ingenting for Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ingenting for Norge
FormatLP
Artist, bandAllahrm, Terror, Norrrske budeier, Fader War
Utgitt1982
Innspilt11.-15. juli 1981
Sjangerpunk
Lengde34:30
PlateselskapDødsbra Plater Norge
Produsent(er)Bjørnar Sivertsen

Ingenting for Norge er et samlealbum som ble utgitt i Bergen i 1982. Albumet dokumenterer fire band fra punkscenen i Bergen. Tittelen og coveret er en tidstypisk punk-kommentar til den norske kongen sitt valgspråk Alt for Norge, muligens inspirert av Sex Pistols sin harselas med den britiske dronningen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Ingenting for Norge er en pen og forseggjort LP som inneholder et gjennomført fanzine-lignende hefte som presenterer tekster og informasjon om bandene som spiller på platen. Første band på Side 1 er Allahrm. De er et melodisk rockeorientert band med tekster på nynorsk. Neste band er Terror som slekter mer på britisk punk. Side 2 åpner med Norrrske budeier som er et jenteband som spiller mid-tempo punk. Fader War avslutter skiva med sin kjappe og upolerte hardcore punk.

Ingenting for Norge er mest kjent for Fader War sine bidrag. Spesielt utenfor Norges grenser har platen fått stor oppmerksomhet. Mye takket være det japanske punkbandet Disclose som spiller en cover av Fader War sin Religiøs terror på sin Apocalypse Continues EP (2004).

Med bakgrunn i en feilaktig artikkel[1] om norsk punk som sto på trykk i den amerikanske fanzinen Maximum RocknRoll #12, mars 1984 verserte det rykter og historier i utlandet om at Fader War også hadde gitt ut en 7" i tillegg til låtene på Ingenting for Norge. En slik 7" fra den perioden Fader War var et aktivt band eksisterer definitivt ikke. Men i 2006 ble Fader War sine låter fra Ingenting for Norge bootleget (antageligvis i USA) og gitt ut som en 7"EP med tittelen Norway Hardcore 1982.

Ingenting for Norge-LP-en er svært ettertraktet og har blitt en raritet forbeholdt platesamlere. Mye av grunnen er at den ble presset i et svært lavt opplag (1000 eksemplarer) med dårlig distribusjon og at også samlere utenfor Norge er interessert i den p.g.a. Fader War sine låter.

På platen står det: "Betal ikke mer enn kr. 35,- for denne platen". Hvilket gjorde at de fleste forhandlere ikke ønsket å distribuere denne LP platen, som heller ikke var ment å være et kommersielt produkt.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

Tekst og melodi er av bandene Allahrm, Terror, Norrrske budeier og Fader War.

Side 1[rediger | rediger kilde]

 1. «Vegspringar»
 2. «Gi meg penger»
 3. «Gigolo»
 4. «Intro»
 5. «Krigshoder»
 6. «Police Terror»
 7. «Du klarer det hvis du vil»

Side 2[rediger | rediger kilde]

 1. «Barn»
 2. «Levende»
 3. «Å være»
 4. «Bare en jævel»
 5. «Levende begravd»
 6. «Religiøs terror»
 7. «Kan du se de?»
 8. «På fest hos Jesus»

Referanser[rediger | rediger kilde]