Infanteriet i British Army

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rekrutteringsområder for infanteriregimentene

Infanteriet i British Army er en våpenart bestående av 47 bataljoner fra 19 regimenter. Av disse er 33 bataljoner i de stående styrkene og de resterende 14 fra reservestyrkene. Infanteri i British Army har en rekke ulike roller, slik som mekanisert infanteri, lett infanteri og fallskjerminfanteri. Av historiske grunner skilles det også mellom gardister (Guards), linjeinfanteri (Line Infantry) og skarpskyttere (Rifles).[1]

I likhet med kavaleriet, rekrutterer det britiske infanteriet fra bestemte deler av De britiske øyer. Fra midten av 1700-tallet ble infanteriregimentene tildelt områder å rekruttere fra. Disse områdene ble formalisert under arméreformen som begynte på 1860-tallet. I henhold til denne reformen ble regimenter som inneholdt én bataljon, slått sammen til regimenter med to bataljoner, og tildelt et regimentsdepot og et rekrutteringsområde (som vanligvis samsvarte med et helt eller deler av et grevskap). Rekrutteringsområdet ble deretter gjerne en del av regimentets navn. Det var dette som gav opphav til konseptet med «grevskapsregiment» der det lokale infanteriregimentet ble en del av lokalsamfunnet.

Over tid har regimentene gjennomgått ytterligere sammenslåinger, som har ført til at rekrutteringsområdene til de enkelte regimentene har vokst i størrelse. Disse sammenslåingene har ofte vært mellom regimenter med tilgrensende rekrutteringsområder, men det har også vært tilfeller der regimenter av samme type, men med svært forskjellige områder, er blitt slått sammen. To nylige eksempler er Royal Regiment of Fusiliers (en sammenslåing av grevskapsregimentene for Northumberland, Warwickshire, City of London og Lancashire – alle fusilierregimenter) og The Light Infantry (en sammenslåing av grevskapsregimentene for Cornwall, Somerset, Shropshire, South Yorkshire og Durham, alle lette infanteriregimenter).

Siden september 2007, da de nyligste reformene var gjennomført, har infanteriet bestått av 18 ulike regimenter. De fem fotgardistregimentene rekrutterer fra sine respektive home nations (med unntak for Coldstream Guards, som rekrutterer fra grevskapene som regimentet marsjerte gjennom mellom Coldstream og London). Skottland, Irland og Wales har hvert sitt linjeinfanteriregiment til å rekruttere (men bataljonene i Royal Regiment of Scotland benytter stadig områdene de rekrutterte fra da de var egne regimenter), mens England har syv linjeinfanteri- og skarpskytterregimenter. The Parachute Regiment rekrutterer nasjonalt, mens Royal Gurkha Rifles rekrutterer det meste av mannskapet fra Nepal, og Royal Gibraltar Regiment rekrutterer fra Storbritannia og Samveldet.

For administrative formål er det meste av infanteriet inndelt i fire divisjoner. Disse divisjonene er ikke forband til kampformål, men er grupperinger basert enten på geografi eller regimenttype:

Infanteriets hovedkvarter er Waterloo Lines i Warminster.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata