In Old Chicago

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
In Old Chicago
Generell informasjon
Utgivelsesår
  • 6. januar 1938 (1938-01-06) (New York)
  • 15. april 1938 (1938-04-15) (USA)
Prod.landUSA
Lengde111 min[1]
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiHenry King
Produsent
Manusforfatter
Basert påEn historie 
av Niven Busch
MusikkCyril J. Mockridge (ukreditert)
SjeffotografJ. Peverell Marley
KlippBarbara McLean
Foran kamera
Medvirkende
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker

In Old Chicago er en amerikansk dramafilm fra 1938, regissert av Henry King og produsert av 20th Century Fox. I hovedrollene spiller Tyrone Power, Alice Faye, Don Ameche og Alice Brady. Filmen er en fiktiv beretning om familien O'Leary og deres opplevelser under brannen i Chicago i 1871. Manus er skrevet av Sonya Levien og Lamar Trotti, basert på en historie skrevet av Niven Busch.

Handling[rediger | rediger kilde]

Hele O'Leary-familien reiser til Chicago for å begynne ett nytt liv. Men Patrick O'Leary blir drept av en løpsk hest. Hans kone Molly, og deres tre sønner, må forsøke å leve videre på egen hånd. Den ene sønnen, Jack, utdanner seg til advokat. En annen sønn, Dion, blir involvert i pengespill. Når hun vasker et laken, oppdager fru O'Leary en tegning, tilsynelatende skapt av Gil Warren - en utspekulert lokal forretningsmann. Sønnene hennes skjønner at tegningen avslører at Warren har en plan om å kjøre en trikkelinje langs en gate som han og hans kamerater har til hensikt å kjøpe opp billig.

Dion blir forelsket i en sanger, Belle, som arbeider for Warren, og de blir snart kjærester. I mellomtiden er Bob, den yngste O'Leary-sønnen, forelsket i Gretchen. De møtes i en låve, og planlegger snart å gifte seg. Dion og Belle bestikker lokale politikere for å sette opp en salong der trikkelinjen skal passere. Dion inngår en avtale for å støtte Warrens politiske karriere, og skaffe seg forretninger i byen. Imidlertid fører Dions uærlige praksis til konflikt med broren Jack, når en av Dions kamerater blir arrestert.

På et valg-møte for Warren bryter det ut en slåsskamp, ​​arrangert av Dion. Alle Warrens medarbeidere blir arrestert. Jack blir valgt til ordfører, og han kunngjør snart en kampanje mot korrupsjon. Fru O'Leary blir fortalt om kampen, samtidig som hun arbeider på låven. Hun etterlater en lampe på låven, når denne velter brenner hele låven ned. Dion, Warren og deres kamerater blir overbevist om at Jack har stått bak låve-brannen. Mennene til Warren ønsker derfor hevn mot Jack.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Tyrone Power.

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Filmen ble kåret til en av årets ti beste filmer av Film Daily.[2] Variety lot seg begeistre og mente filmen var svært underholdende. Anmelderen trakk også frem gode skuespillerprestasjoner, og fremhevet spesielt innsatsen til Brady og Faye.[3]

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

År Pristittel Kategori Nominert Resultat Ref.
1938 Oscar Beste kvinnelige birolle Alice Brady Vant [4]
Beste regiassistent Robert D. Webb Vant
Beste film 20th Century Fox Nominert
Beste historie Niven Busch Nominert
Beste lyd Edmund H. Hansen Nominert
Beste originalmusikk Louis Silvers Nominert

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «IN OLD CHICAGO (A)» (engelsk). British Board of Film Classification. 25. januar 1938. Arkivert fra originalen 6. april 2016. 
  2. ^ «Awards». The New York Times (engelsk). Arkivert fra originalen 10. mars 2016. Besøkt 31. august 2014. 
  3. ^ «Review: ‘In Old Chicago’». Variety (engelsk). 31. desember 1937. Arkivert fra originalen 10. mars 2016. Besøkt 31. august 2014. 
  4. ^ «The 10th Academy Awards» (engelsk). Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Arkivert fra originalen 21. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]