Imperium 3000

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Imperium 3000 er et norsk terningløst rollespill laget av Torbjørn Lien, utgitt på eget forlag i 1993.

Setting[rediger | rediger kilde]

Spillet foregår om lag tusen år inn i fremtiden. Spillet beskriver en lang historie som bl.a. innebærer en utenomjordisk epidemi som raserte sivilisasjonen. Men menneskene kom seg på beina igjen, bare for å stå overfor en ny fiende: Intelligente maskiner. Jorden er nå totalt ødelagt av maskiner med kunstig intelligens som driver en nådeløs og høyteknologisk jakt på menneskeheten med det mål å utslette den. Denne maskinelle fienden kalles Maskinveldet. En av måtene dette skjer på er gjennom å infiltrere alle datanettverkene som finnes, med det mål å vende menneskenes teknologi mot dem selv. Menneskene er ved hjelp av ormehull- og annen overlyshastighetsteknologi spredt ut i nesten hele Melkeveien i et forsøk på å unnslippe maskinene, eller seg selv. Etter Jordens ødeleggelse ble nemlig planeten Tellúdyo i Procyon-systemet en hovedbase for det som skulle bli kalt Imperiemakten, et galaktisk imperium som deler galaksen inn i tre soner. Flere kriger mot Maskinveldet og menneskene imellom har gjort at det kun er den innerste sonen, Sone 1, som er under full kontroll av Imperiemakten. Sone 2 er bare delvis kontrollert, mens Sone 3 er preget av en rekke selvstendige statsdannelser. Spillernes karakterer er i hovedsak tilknyttet en organisasjon. Det finnes en rekke organisasjoner i galaksen, som enten bekjemper Maskinveldet, Imperiemakten eller begge. Organisasjonen definerer i stor grad hvordan karakterene skal forholde seg til ulike situasjoner som oppstår.

Spilltillegg[rediger | rediger kilde]

Kort tid etter utgivelsen av hovedboken i 1993 annonserte forfatteren at en stor tilleggsmodul ville komme, kalt Procyon. Denne ble imidlertid aldri utgitt.

Andre tilleggsutgivelser:

  • Renkespill (14s, 1997). Skrevet og illustrert av Torbjørn Lien. Handler om ulike mer eller mindre bisarre organisasjoner som regjerer i galaksen, og som spillernes karakterer kan tilhøre.
  • Guvernør Karvedins Testamente (14s, 1997). Skrevet av Egil Geir Brautaset, illustrert av Torbjørn Lien. En ren eventyrmodul for Imperium 3000. Opprinnelig publisert i Imagonem nr 13.
  • Circus Moris (22s, 1998). Skrevet av Torbjørn Lien. Illustrert av Arnt Christian Mølbach og Torbjørn Lien. En modul som beskriver Imperiemaktens store underholdningsindustri, Voldssirkusene. Sterkt inspirert av gladiatorkampene i det gamle Romerriket.
  • I tillegg ble det i 1998 publisert i alt 19 nyhetsbrev på Internett. Disse var utformet som "in game" nyheter, publisert av den imperiale nyhetskanalen Imperia Familiarum.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Forsiden til Imperium 3000

Forsiden til Renkespill

Forsiden til Guvernør Karvedins Testamente

Forsiden til Circus Moris

Imagonem nr 13[død lenke]

Imperium 3000 legges ned for godt