Imagination

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Imagination var ei britisk popgruppe som hadde stor suksess på starten av 1980-tallet. Gruppa ble dannet i 1981 og bestod av Leee John (eg. John Lesley McGregor) sang, Ashley Ingram (bass)gitar og sang og Errol Kennedy trommer. Gruppa var kjent for sine spesielle kostymer inspirert av slaver, romere og harem overordnede. Musikalsk sto gruppa for en dansevennlig popmusikk innenfor sjangrene funk, disko og soul, men i en mer elektronisk innpakning enn de fleste av tilsvarende grupper på 1970-tallet.

Imagination oppnådde suksess umiddelbart. Debutsingelen «Body Talk» ble en hit og nådde en fjerdeplass på britiske hitlister i 1981.[1] Albumet med det samme navnet solgte svært bra og holdt seg på britiske hitlister i over et år.[2] Året etter kom plata In The Heat Of The Night. Første single fra albumet var «Just An Illusion» som skulle vise seg å bli gruppas største hit. Sangen nådde en andreplass i hjemlandet, og ble en topp 10 hit i flere andre europeiske land. I Norge oppnådde låta en femteplass. Gruppa fulgte også bra opp med «Music and Lights» som også ble en topp 10 hit flere steder, blant annet i hjemlandet og i Norge.[3]. I USA derimot slo aldri gruppa igjennom.

Etter suksessen med sin andre plate, slet gruppa med å følge opp suksessen. Scandalous-albumet ble en forholdsvis beskjeden suksess. Enda dårligere gikk med gruppa etter denne plata, da samarbeidet med Jolley & Swain ble avsluttet. Steve Jolley & Tony Swain hadde stått for mye av det musikalske til gruppa. I tillegg til å ha vært med på å skrive samtlige av gruppas sanger, hadde de produsert alle gruppas album fram til dette tidspunktet.

Etter to salgsmessig mislykkede album, forlot både Errol Kennedy og Ashley Ingram gruppa. Leee John valgte da å finne nye personer å samarbeide med. Dette resulterte i albumet Fascination of the Physical som kom ut tidlig på 90-tallet under navnet Imagination featuring Leee John. Heller ikke dette albumet ble noen salgsmessig suksess, og det skulle vise seg at dette ble gruppas siste album.

Leee John har etter gruppas siste album utgitt flere soloalbum der han musikalsk har gått mer i retning av jazz. Han har også vært programleder både på TV og radio. I tillegg har han jevnlig hatt opptredener der han har framført Imagination's gamle hits. I 2013 spilte han også inn nytt materiale som utkom sammen med samleplata Flashback: The Very Best of Imagination.

Ashley Ingram har jobbet som produsent og låtskriver for artisten Des'ree. Errol Kennedy har holdt seg aktiv med å turnere sammen med grupper og artister som Shalamar, Odyssey, Rose Royce med flere. Siden 2009 har han turnert med sitt eget band kalt Imagination Band featuring Errol Kennedy. Denne gruppa har også utgitt et par singler. Kennedy har i tillegg hatt et ønske om å gjenoppta samarbeidet med sine tidligere bandmedlemmer. Noe både Leee John og Ashley Ingram har vært positive til. Derimot har Leee John sitt management satt en stopper for en gjenforening av Imagination.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Årstall Tittel
1981 Body Talk
1982 In The Heat Of The Night
1983 Nightdubbing*
1983 Scandalous
1984 Trilogy
1987 Closer
1992 Fascination Of The Physical
1995 The Singles - The Very Best Of Imagination
2013 Flashback: The Very Best of Imagination
  • Remiksede versjoner av tidligere utgitt materiale

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]