Idrettsforeningen Trauma

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Idrettsforeningen Trauma (stiftet 19. januar 1896) er en idrettsforening som holder til på Tromøya ved Arendal, og organiserer sommer- og vinteridretter som håndball, fotball, orientering og ski.

Fotball[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Arendal Fotball

Traumas A-lag i fotball spilte i 3. divisjon før 2011-sesongen, da klubbens toppfotballsatsning ble slått sammen med Idrettsklubben Grane til Arendal Fotball.[1] Laget spilte sine hjemmekamper på Hove kunstgress, og hadde en publikumsrekord på 2 950 tilskuere som ble satt 10. mai 2009 i første runde av Norgesmesterskapet i kampen mot Start.


De meldte seg inn i Norges Fotballforbund i 1925. Det første fotballaget til Trauma besto av Jacob Pedersen, Mangor Pedersen, Arne Reiersen, Gustav Therkelsen, Abel Skundberg, Oskar Jansen, Vang Scott (sønn av Gabriel Scott), Peder Pedersen, Robert Pedersen, John Hansen og Arthur Pedersen. Trauma spilte sin første runde i Norgesmesterskapet mot Vigør, 7. september 1930. Kampen endte 5-0 til Vigør.

Håndball[rediger | rediger kilde]

Trauma har også en håndballtradisjon, tildels i samarbeid med Sørfjell. Nå[når?] drives det samarbeid med Grane og Jenteløftet, som ønsker å fremme kvinnehåndballen i Aust-Agder fylke.

Hjemmebanen til Trauma er Tromøyhallen, som ligger på øyas vestside.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Får starte i 3. divisjon». Agderposten. 11. oktober 2010. Besøkt 2. januar 2011. 

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]