Idrettsforeningen Skarp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Skarp
Idrettsforeningen Skarp
Stiftet30. juni 1919
Nettsidehttp://www.ifskarp.no/
HjemmebaneSkarpmarka, Alfheim stadion
Liga3. divisjon, avd 12 (2015)
LandNorge
Administrasjon
StyrelederNorge Jan Yngve Sand
HovedtrenerNorge Vidar Haldorsen
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Idrettsforeningen Skarp (stiftet 30. juni 1919) er et idrettslag fra Tromsø. A-laget i fotball spiller i 3. divisjon, avdeling 12.

Skarphallen, Norges første innendørs fotballhall, ble planlagt, finansiert og bygget av IF Skarp, men forsvant ut av foreningens hender i 1989/90 på grunn av de høye byggelånsrentene og svak konjunktur. Skarphallen er en sandwichmodell med forretninger i grunnetasjen og idrettsdelen på 66x98 meter med kunstgress bygget på grunnetasjen.Skarphallen/Polarsenteret eies i dag av Coop Nord (forretningsdelen)og et tredelt eierskap av idrettsdelen med Coop Nord, Tromsø kommune og Norges Fotballforbund.

I 2009 fikk Skarp ferdigstilt et eget kunstgressanlegg nord for Mortensnes skole på vestsiden av Tromsøya. Denne banen har i lang tid vært planlagt, og endelig fikk klubben prosjektet realisert. I forkant av 2011-sesongen hadde klubben fått satt opp flomlys og ballnett rundt banen, og et klubbhus med garderober og direkte inngang til banen var under bygging. IF Skarps A-lag benytter Alfheim stadion som sin hjemmearena.

Klubben har fotballaktivitet for alle aldersklasser jenter og gutter samt senior herrer.

I 2016 vant klubbens 2. lag 6. divisjon, avdeling 3. Laget gikk ubeseiret gjennom sesongen, ledet av treneren Kim Michael Mikalsen. Med seg hadde han de assisterende trenerne Stian Dønland og Martin Antonsen. Det har vært mye snakk om dette legendariske trenerteamet i media,[trenger referanse] Kim Michael er kjent for å være kontroversiell på sidelinjen. Han sammenlignes med Guardiola på den taktiske delen, og Antonio Conte på personligheten.[trenger referanse]

Kjente tidligere spillere[rediger | rediger kilde]

Kjente tidligere trenere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]