I løvens tegn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

I løvens tegn er tittlen på en dansk film fra 1976. Filmen er en erotisk sex-komedie med flere innslag av hardcore sexscener.

Handling[rediger | rediger kilde]

To eldre damer (Rosa og Soffy) drømmer om å få utgitt en roman og det får de til å skrive deres mer eller mindre uskyldige erindringer fra deres fortid som tjenestejenter på et gods. Men den endelige boken blir alt annet enn uskyldig. Derfor velger de å gi ut boken under et pseudonym, nemlig deres nevøs navn. Akkurat når bokens popularitet er på topp dukker en eldre finere herre opp som føler seg temmelig forulempet av boken. Og han har til hensikt å stoppe utgivelsen. Handlingen i filmen er for det meste lagt til 1935 og utspiller seg på et dansk storgods hvor bokas omtalte greve dyrker uhemmet sex med sine ansatte tjenestepiker.

Ordinære skuespillere[rediger | rediger kilde]

I Løvens tegn er den fjerde av i alt seks filmer som ble produsert i denne serien på 1970-tallet. Det som er mest bemerkelsesverdig med disse filmene er at det i stor grad er vanlige etablerte danske skuespillere som har hovedrollene. Ole Søltoft har en sentral rolle i dem alle. De ordinære skuespillerne deltar imidlertid ikke i sexscenene.

Forbudt i Norge[rediger | rediger kilde]

Filmen ble forbudt på norske kinoer da den kom ut på grunn av de sterke sexskildringene. I først halvdel av 1980-tallet ble den lansert usensurert på video, men på grunn av en innstramning av loven om videogram ble den midt på 1980-tallet forbudt. Filmen ble så lansert på video nok en gang i siste halvdel av 1980-tallet i en sterkt nedklippet versjon der all hardcore-scenene var klippet vekk. Først i 2005 ble den lovlig på DVD i usensurert versjon på det norske markedet.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Ellers medvirker:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]