Hypoklorsyre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hypoklorsyre
Hypochlorous-acid-3D-vdW.svgHypochlorous-acid-2D-dimensions.svg
Identifikatorer
CAS-nummer7790-92-3
SMILESClO
Kjemiske egenskaper
FormelHClO
Molar masse52,46 g/mol
UtseendeFargeløs vannløsning
LøselighetLøselig i vann
pKa7,53
Farer
Hovedfarer
Relatert
Andre lignende forbindelserKlorin, Kalsiumhypokloritt, Natriumhypokloritt

Eca-vand kaldes også

elektrolysevand,

hypoklorsyre

frit klor

eller

Bright Water

og den videnskabelige formel er

HOCI

Hvis man ser på kroppens eget immunforsvar, de hvide blodlegemer, vil de, som en del af deres mekanismer til at nedbryde fremmede organismer (bakterier, vira, protozoer), danne hypoklorsyre udfra naturligt klorid Cl-(salt), som allerede findes i væsken i kroppen.

Hypoklorsyre, HOCl, (den aktive del af frit klor) er et ekstremt effektiv desinfektionsmiddel, som meget hurtigt dræber de fremmede organismer, hvorefter de hvide blodlegemer kan opløse og fjerne disse. Hypoklorsyren er i små mængder uskadelig for kroppen og har den fordel, at den hurtigt nedbrydes til uskadeligt klorid igen.

Fremstillingen af eca-vand ved, at føre elektricitet gennem en opløsning af saltvand, blev opdaget i 1970'erne.

Eca-vand fremstilles, når elektricitet bruges til at ændre den kemiske struktur af salt og vand til et grønt rengørings- og desinfektionsmiddel, der er mere effektiv end blegemiddel(klorin), men uden skadelige kemikalier, dampe eller rester.

Start med nøjagtigt det rigtige forhold af de to ingredienser, salt og vand.

Du skal huske, at et saltmolekyle består af elementerne natrium og klorid (NaCl), og at et vandmolekyle består af brint og ilt (H2O), som vist i tegningen nedenfor.

Når en elektrisk strøm tilsættes saltopløsningen, brydes molekylerne fra hinanden, og elementerne danner to nye molekyler og bliver til HOCI (hypoklorsyre).

Når pH-værdien i opløsningen reguleres til det rigtige niveau, er HOCl nøjagtigt det samme stof, som dit immunsystem bruger til, at bekæmpe infektioner og mikroorganismer.


Hypoklorsyre nedbrydes af sollys og bliver igen til vand og salt.

Man behøver ikke at bruge handsker når man arbejder med produktet, det er ikke farligt at indånde og man får blød og smidig hud, hvilket igen mindsker muligheden for infektion og angreb fra mikroorganismer

I betragtning af, hvor effektiv det er til at dræbe mikrober uden, at efterlade skadelige rester, bruges hypoklorsyre også til konservering af friske produkter. Det er endda i mange lande godkendt til brug i økologisk afgrødeproduktion.

Eca-vand kan også betragtes som et universalrengøringsmiddel, desinfektionsmiddel og lugtfjerner der erstatter blegemiddel, kemisk fremstillede lugtfjernere og kan bruges i køkken, bad, glas og endda som tæpperenser.

Det er lige så effektivt, som de bedste konventionelle rengøringsmidler, men helt uden giftige kemikalier.

Der er foretaget omfattende undersøgelser af mildhed og effektivitet af HOCl, når det kommer til at dræbe bakterier. Det er så pålideligt og effektivt, at hospitaler bruger det som et desinfektionsmiddel i både USA, Japan, Rusland og mange andre lande.[1]

kjemistubbDenne kjemirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
  1. ^ «http://www.pureclean.eu/» (dansk). Besøkt 26. juni 2020.  Ekstern lenke i |title= (hjelp)