Hypnoterapi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hypnoterapi er bruk av hypnose som terapi for å forsøke å kurere problemer som fobier, nikotinavhengighet, stress, søvnproblemer eller angst. Metoden var tidligere benyttet av psykologer og leger, men fordi det ikke finnes evidens i forskningen for at hypnoterapi har reell effekt[1], regnes hypnoterapi som alternativ behandling.

Få det underbevisste sinn til å samarbeide med det bevisste[rediger | rediger kilde]

Under hypnoterapien er det meningen å henvende seg til det underbevisste sinn, slik at det kan samarbeide med det bevisste sinnet da disse to kan være i konflikt.[2] Et eksempel på dette er når man i ditt bevisste sinn ønsker å slutte med røyk, men det underbevisste sinn ikke ønsker å slutte.

Lovlighet[rediger | rediger kilde]

I Norge var det i henhold til straffeloven av 1902 § 364, inntil 1. oktober 2015 forbudt å praktisere det å hypnotisere for de som ikke er leger eller psykologerStraffeloven av 2005 har ikke noe slikt forbud.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Flammer; Bongartz (2003). «On the efficacy of hypnosis: a meta-analytic study.» (PDF). Contemporary Hypnosis: 179–197. Arkivert fra originalen (PDF) . Besøkt 21. juli 2018.  «Arkivert kopi» (PDF). Archived from the original on 22. februar 2016. Besøkt 21. juli 2018. 
  2. ^ «Hypnoterapeut Marianne Fagereng». Hva er hypnoterapi?. Arkivert fra originalen 2. februar 2017. Besøkt 30. januar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]