Hva en kvinne tilgir

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hva en kvinne tilgir
orig. Love 'Em and Leave 'Em
Generell informasjon
Utgivelsesår1926
Prod.landUSA
Lengde90 min.
Språkstum (engelske mellomtitler)
Bak kamera
RegiFrank Tuttle
ManusforfatterTownsend Martin
John V. A. Weaver
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker

Hva en kvinne tilgir[1], (originaltittel: Love 'Em and Leave 'Em, også Hvad en kvinde tilgir) er en amerikansk stum spillefilm fra 1926 med Evelyn Brent, Lawrence Gray og Louise Brooks i hovedrollene og regi av Frank Tuttle. Filmens forelegg er skuespillet «Love 'Em and Leave 'Em» av George Abbott bearbeidet av Townsend Martin og John V. A. Weaver.

Abbott og Weavers teaterstykke ble igjen filmatisert i 1929 med Clara Bow, Jean Arthur og James Hall i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Mame har tatt vare på søsteren Janie etter at moren deres døde. Mame er den mest ansvarlige av dem, men Janie er ofte på fest og har det gøy. Bill, som er bosatt i nærheten av dem, er forelsket i Mame. Alle tre arbeider i samme varehus. Lem, en skurk bosatt i samme bygård, anbefaler et ulovlig pengespill som Janie ikke kan motstå, og hun stjeler penger fra butikken hun arbeider i for å delta i spillet.

Mames kreative ideer på jobben har feilaktig blitt kreditert Bill, og han får større muligheter i butikken. Når Mame reiser på ferie, forsøker Janie å forføre Bill. I mellomtiden kommer Mame tilbake tidlig, og får øye på Bill som kysser søsteren hennes. I tillegg har Janies pengespill gjort at hun tapte åtti dollar. Lem overbeviser henne om å satse det siste av pengene hennes for å vinne tilbake pengene sine. Men hun blir svindlet for alle pengene hun vinner, noe som også fører til problemer når butikken oppdager de forvunnede pengene.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Medietilsynets filmdatabase» (norsk). Besøkt 6. januar 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]