Hopp til innhold

Huset i Marokko

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Huset i Marokko
orig. Le Grand Jeu
Generell informasjon
GenreDramafilm, romantisk film
Utgivelsesår1934
NasjonalitetFrankrike
Lengde120 min.[1]
SpråkFransk
Bak kamera
RegiJacques Feyder Rediger dette på Wikidata
ManusJacques Feyder, Charles Spaak Rediger dette på Wikidata
MusikkHanns Eisler Rediger dette på Wikidata
FotoHarry Stradling Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeMarie Bell, Pierre Richard-Willm, Charles Vanel, André Dubosc, Camille Bert, Françoise Rosay, Georges Pitoëff, Henri Chomette, Jacques Normand, Jean-François Martial, Louis Florencie, Lyne Clevers, Pierre de Guingand, Pierre Labry, Pierre Larquey, Simone Cerdan Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt
FilmselskapPathé Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Pathé
Premiere(r)1934
Eksterne lenker

Huset i Marokko [2], (originaltittel: Le Grand Jeu) er et fransk filmdrama fra 1934 regissert av Jacques Feyder.

Handling[rediger | rediger kilde]

Pierre Martel, en ung forretningsmann fra Paris, havner i store økonomiske problemer på grunn av sin og kjæresten Florences veldig ekstravagante livsstil. Han ser ingen annen utvei enn å forlate landet, og slutter seg til den franske fremmedlegionen under et falskt navn. Han blir deretter sendt til Nord-Afrika, hvor han møter blant andre russeren Nicolas. De overnatter på et billig hotell som drives av den grådige Clément (spilt av Charles Vanel) og hans kone Blanche (spilt av Françoise Rosay).

Det varer ikke lenge før Pierre møter Irma (spilt av Marie Bell), som arbeider på en lokal bar som sangerinne og prostituert. Pierre synes hun er nesten helt lik hans tidligere kjæreste Florence; det er bare stemmen og hårfargen som er annerledes. Pierre blir stadig mer besatt av denne tilsynelatende reinkarnasjonen av hans gamle flamme, og han flytter sammen med Irma på hotellet. En dag forsøker Clément å voldta Irma, og Pierre dreper ham i en slåsskamp. Blanche klarer å få dødsfallet til å se ut som en ulykke. Når Pierres tjenestetid endelig er over, planlegger Pierre og Irma et nytt liv sammen i Frankrike. Men kort tid senere møter Pierre tilfeldigvis den virkelige Florence igjen, og oppdager at hun nå er elskerinnen til en velstående araber.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (på en) Internet Movie Database, IMDb-ID tt0025198, Wikidata Q37312, https://www.imdb.com/ 
  2. ^ «filmen på filmfront.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]