Hunting High and Low (sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
«Hunting High and Low»
Album Hunting High and Low
Artist, band a-ha
Utgitt albumversjon: 1. juni 1985
singelversjon: 2. juni 1986
Innspilt 1985
Sjanger pop, rock
Lengde 3.43
Plateselskap Warner Bros.
Låtskriver(e) Pål Waaktaar
Produsent(er) albumversjon:
Tony Mansfield
singelversjon:
Alan Tarney

«Hunting High and Low» er en sang av den norske popgruppen a-ha, utgitt på deres debutalbum Hunting High and Low i juni 1985, og som singel i remikset versjon i juni 1986. Sangen er skrevet av Pål Waaktaar. Singelen fikk topp 10-plasseringer i flere europeiske land, inkludert en femteplass på listen i Storbritannia.

Sangen ble først utgitt på albumet med samme tittel, i en versjon med Tony Mansfield som produsent. Her benyttes det synthesizere til det orkestrale arrangementet, mens singelversjonen ble produsert av Alan Tarney og benytter et «levende» orkester.

«Hunting High and Low» starter som en ballade med Morten Harkets vokal kun akkompagnert av en akustisk gitar. Før første refreng kommer resten av instrumenteringen inn, og sangen bygges opp til et crescendo, før den stille avsluttes med strykere.

Sangen har blitt en av bandets største publikumsfavoritter, og har blitt spilt på nærmest samtlige av bandets konserter.

sangstubbDenne sangrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.