Hunter (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hunter
Generell informasjon
SjangerKrimserie, actionserie, politiserie
Prod.landUSA
Sendeår1984
Sesonger7
Episoder153
Lengde50 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
HovedrolleFred Dryer
Stepfanie Kramer
Medvirkende
10 oppføringer
Fred Dryer
Stepfanie Kramer
Charles Hallahan
John Amos
Bruce Davison
Darlanne Fluegel
Lauren Lane
Garrett Morris
James Whitmore Jr.
Rudy Ramos
Bak kamera
Skaper(e)Frank Lupo
ProdusentStephen J. Cannell
MusikkMike Post, Pete Carpenter, Walter Murphy, Christopher Franke
Sending
Periode18. sep. 198426. apr. 1991
TV-kanalNBC
Eksterne lenker
IMDb

Hunter var en amerikansk action- og krimserie som gikk på NBC fra 1984 til 1991. Serien handlet om en egenrådig og hardbarket politietterforsker (Fred Dryer) som ble tvunget inn i kompaniskap med en kvinnelig etterforsker (Stepfanie Kramer). Serien ble skapt av Frank Lupo. Hunter kan beskrives som en tradisjonell amerikansk politiserie fra 1980-tallet, ispedd spektakulære bilforfølgelsesscener, slagsmål og skyting – alt spunnet rundt ulike kriminelle intriger i Los Angeles.

Serien gikk som DetektimeNRK midt på 1980-tallet.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

L.A.P.D.-etterforskeren Rick Hunter (Fred Dryer) er en tøff og hardbarket politimann som opptrer i reneste Dirty Harry-stil. Han har lite til overs for tyver, voldtektsmenn og mordere som opererer i Los Angeles' gater. Hans tøffe stil skaper problemer for ham hos politisjefen og han forsøker derfor å bli kvitt ham. På grunn av sin nådeløse stil, blir hans partnere i politiet kortvarige, og han blir derfor tvunget til å samarbeide med den kvinnelige etterforskeren Dee Dee (Stepfanie Kramer). Sammen blir de to et slagkraftig og effektiv middel mot byens mest hardbarkede kriminelle.

Om serien[rediger | rediger kilde]

I 1995 og 2003 ble serien etterfulgt av to TV-filmer, The Return of Hunter og Hunter: Back in Force, begge med Fred Dryer og Stepfanie Kramer i hovedrollene. I 2003 ble den etterfulgt av en kortlivet serie med samme tittel, også denne med de samme hovedrolleinnehaverne, men etter bare tre episoder besluttet NBC å kansellere den. Det ble i alt produsert fem episoder, men bare tre ble vist.[2]

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

Hunter ble nominert til Emmy-prisen tre ganger, alle tre gangene for lydeffekter (1987, 88 og 89). Den ble også nominert til en Edgar-pris (for episoden "Investment in Death", i 1990). Serien ble også i årenes løp nominert til en ASC Award og to Young Artist Awards.

Terry Jackson og Russell Solberg ble i 1986 tildelt hver sin Stuntman Award for sine stunt i serien, mens Mike Post og Pete Carpenter ble tildelt hver sin BMI TV Music Award i 1989 for sitt musikalske bidrag.

Popularitet[rediger | rediger kilde]

Serien fikk bare moderat popularitet i USA og var på sitt mest populære i årene 1988-90. Dens femte sesong (1988–89) ble dens beste med en 19.-plass på Nielsen Ratings Top 30 liste (15,5 millioner seere).[3]

I rollene[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata