Hopp til innhold

Hudson Hawk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hudson Hawk
orig. Hudson Hawk
Generell informasjon
SjangerActionkomedie
Utgivelsesår1991
Prod.landUSA
Lengde100 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMichael Lehmann
ProdusentJoel Silver
ManusforfatterBruce Willis og Robert Kraft
MusikkMichael Kamen
Robert Kraft
Bruce Willis
SjeffotografDante Spinotti
Foran kamera
MedvirkendeBruce Willis,
Danny Aiello,
Andie MacDowell,
James Coburn
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
Prod.selskapAce Bone
Silver Pictures
TriStar Pictures
Eksterne lenker

Hudson Hawk er en film fra 1991, regissert av Michael Lehmann. Bruce Willis har tittelrollen og var også medforfatter til manuset.

Filmen er en spillefilm som bruker «slapstickhumor» fra tegnefilmer, samt lydeffekter som forsterker filmens surrealistiske humor. Filmens handling kombinerer materialer basert på konspirasjonsteorier, hemmelige organisasjoner og historiske mysterier, så vel som merkelig teknologi.

Et gjentakende element gjennom filmen er når Hudson og hans partner Tommy «Five-Tone» (Danny Aiello) synger sanger samtidig, men hver for seg, for å ta tiden på, og synkronisere, sine bedrifter. Willis og Aiellos duett av Bing Crosbys Swinging On a Star og Paul Ankas Side by Side er med på filmens soundtrack.

Selv om det var flere stjerner med i filmen, fikk den generelt negative kritikker og feilet stort i billettsalget. Filmen fikk Razziepriser for verste regi, verste manus og verste film i 1992.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien begynner med at Eddie «Hudson Hawk» Hawkins (Willis), en mestertyv og seifoppbryter forsøker å feier sin første dag med prøveløslatelse fra fengsel med en cappuccino. Før han får cappuccinoen sin, blir han utpresset av diverse instanser, blant dem hans egen tilsynsfører, en liten mafiafamilie fra Newark og CIA til å gjøre flere farlige kunsttyverier. Igjennom hele filmen forsøker Hudson å nyte en cappuccino, men han blir avbrutt hver eneste gang.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata