Hoylake

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Hoylake
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Wirral
Admin. grevskap: Merseyside (men selvstyre i distriktet)
Seremon. grevskap: Merseyside
Status By (town)
Befolkning 5 710 (2001)

Hoylake er en kystby i Merseyside, like vest for Liverpool i det vestlige hjørnet av halvøya Wirral der elven Dee renner ut i Irskesjøen.

Byen vokste frem i det 19. århundre som en fiskerlandsby. På grunn av gjenmudringen av Deefjorden foregår det lite fiske der idag, men byen har en permanent redningsstasjon og en seilklubb. Hoylake fungerer nå mest som en soveby, med lite lokal industri.

Inntil 1974 hadde Hoylake et eget distriktsråd og borgermester, men ble ble da innlemmet i distriktet Wirral i det nyopprettede grevskapet Merseyside. En del av innbyggerne er lite fornøyd med dette, og har drevet en kampanje for å igjen tilhøre Cheshire, uten at de har fått gehør for dette.

Byen er hjemstedet til Royal Liverpool Golf Club, som har vært vertskap for flere store turneringer som The Open Championship og Walker Cup. Klubben kalles på grunn av sin beliggenhet ofte for Hoylake. I 2006 var den igjen vertskap for Open; det var da førti år siden sist. Hoylake har også en aktiv rugbyklubb.

Stranden i Hoylake

På sandbankene omkring halvannen kilometer utenfor Hoylake ligger et av de fremste stedene for sandseiling i Storbritannia. Byen skal være vertskap for Europamesterskapet i 2007.

Det er to jernbanestasjoner i byen: Hoylake og Manor Road.

Blant kjente personer fra byen finner man den tidligere skuespilleren og parlamentsmedlemmet Glenda Jackson, James Bond-skuespilleren Daniel Craig, Julian Lennon (John Lennons første kone Cynthia bodde i Hoylake i mange år) og medlemmene i bandet The Coral.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]