House of Lies

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

House of Lies er en amerikansk fjernsynsserie skapt av Matteus Carnahan.[1]

Serien, som hadde premiereShowtime 8. januar 2012, er basert på boken House of Lies: How Management Consultants Steal Your Watch and Then Tell You the Time skrevet av Martin Kihn, en tidligere konsulent i Booz Allen Hamilton. Serien følger en gruppe konsulenter som ikke vil stoppe for noe for å få inngått forretningsavtaler. Den 17. mai 2016 kansellerte Showtime serien etter fem sesonger, og finalen ble sendt 12. juni 2016.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

TV-serien fokuserer på både det personlige og forretningslivet til Marty Kaan (spilt av Don Cheadle) en manipulerende og umoralsk konsulent. Opprinnelig var Marty en svært vellykket partner i konsulent-firmaet Galweather Stearn, hvor han ledet en avdeling bestående av Jeannie van der Hooven og medarbeidere Clyde Oberholt og Doug Guggenheim. Men Marty forlater senere denne stillingen for å lede sitt eget firma, Kaan & Associates. I tillegg til den tvilsomme forretningspraksisen til Marty og teamet hans, fokuserer TV-serien også på Martys personlige liv.

Marty må også håndtere sin uenige tidligere kone Monica (spilt av Dawn Olivieri) sin far Jeremiah (spilt av Glynn Turman) en pensjonert psykiater, samt hans selvsikre og flamboyante sønn Roscoe. Hovedpersonen, Marty, kommenterer ofte til direkte til seerne, hvor han er den eneste som beveger seg - og alle de andre karakterene i bakgrunnen «fryser» i disse scenene, og fortsetter deretter der de slapp. Alternativt snakker Marty med publikum samtidig som alle de andre karakteren beveger seg. Men de andre karakterene virker uvitende om at Marty holder en monolog.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Don Cheadle som Marty Kaan, den umoralske og svikefulle innehaveren av konsulent-firmaet Kaan & Associates. Han er villig til å gjøre hva som helst for å få i stand avtaler.
  • Kristen Bell som Jeannie van der Hooven. En partner for Kaan & Associates, som Marty har et heller komplekst forhold til. Jeannie var utilsiktet ansvarlig for at FBI raidet Kaan & Associates, og Marty henne for sitt opphold i fengsel. I Sesong 4 blir Jeannie gravid med Martys barn. Men Marty er motvillig til å være involvert ettersom han fremdeles ikke har tilgitt henne, for hans problemer med FBI og myndighetene.
  • Ben Schwartz som Clyde Oberholt. Medlem av Martys konsulent-selskap, som spesialiserer seg på markedsføring. Han oppfører seg ofte misunnelig og arrogant. Clyde sliter med narkotika-avhengighet i løpet av de senere sesongene.
  • Josh Lawson som Doug Guggenheim. Et medlem av Martys konsulent-selskap. Han ble tidligere uteksaminert fra Harvard University, som han påminner alle andre om så ofte han klarer. Han gifter seg med Sarah (spilt av Jenny Slate i løpet av Sesong 2) men i Sesong 4 tømmer Sarah alle bank-kontoene hans, og reiser sin vei.
  • Dawn Olivieri som Monica Talbot. Var en tidligere partner i det rivaliserende firmaet Kinsley & Associates. I tillegg var hun Martys eks-kone.
  • Donis Leonard Jr. som Roscoe Kaan. Den flamboyante 15 år gamle sønnen til Monica og Marty. Han begynner også å røyke marihuana.
  • Glynn Turman som Jeremiah Kaan: Er Martys far, en tidligere psykiater. Jeremiah misliker Monica, men blir ofte tvunget til å fungere som en megler mellom henne og Marty - for sønnen deres Roscoes skyld. Jeremiah er i et forhold med Chantelle, en mye yngre psykologi-student.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]