Hostel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hostel
Generell informasjon
Utgivelsesår2005
Prod.landUSA
Lengde1 t. 29 min.
Aldersgrense20 (Norge)
Bak kamera
RegiEli Roth
ProdusentChris Briggs
Mike Fleiss
Eli Roth
Quentin Tarantino
ManusforfatterEli Roth
MusikkNathan Barr
Foran kamera
MedvirkendeJay Hernandez
Derek Richardson
Eythor Gudjonsson
Barbara Nedeljakova
Annen informasjon
BudsjettUSD 4,5 millioner
Prod.selskapLions Gate Films
Screen Gems
Eksterne lenker

Hostel er en amerikansk skrekkfilm utgitt i 2005. Filmen ble regissert av Eli Roth som også skrev manus og produsert av Eli Roth, Mike Fleiss, Chris Briggs og Quentin Tarantino. Jaz Hernandez, Derek Richardson, Eythor Gudjonsson og Barbara Nedeljakova har hovedrollene.

Filmen ble kontroversiell på grunn av dens ekstreme og detaljerte voldsskildringer. Filmen fikk en uoffisiell aldersgrense 20 år på video i Norge. Den ble ikke vurdert av Filmtilsynet.

Den har fått to oppfølgere: Hostel: Part II (2007) og Hostel: Part III (2011).

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

To amerikanske studenter, Paxton og Josh, reiser på backpacking over hele Europa med deres venn Óli fra Island. De besøker en nattklubb i Amsterdam, etterfulgt av et bordell. De kommer ikke inn på vandrerhjemmet på grunn av portforbud, og godtar tilbud fra en mann som heter Alexei om å bo i leiligheten hans. Han overbeviser dem om at i stedet for å reise til Barcelona, så burde de reise til Slovakia som er fylt med vakre, unge kvinner.

Når de ankommer Slovakia, blir de snart kjent med to kvinner, Natalya og Svetlana. Kvinnene inviterer dem på spa, og senere til diskotek. Josh får problemer med en gjeng kriminelle sigøynere. Paxton og Josh har sex med Natalya og Svetlana. Men Óli går sammen med Vala. Neste morgen kommer ikke Óli tilbake igjen. En resepsjonist påstår at Óli allerede har sjekket ut og reist sin vei. De blir kontaktet av en japansk kvinne som heter Kana, som viser dem et fotografi av Óli og vennen hennes Yuki, som også er savnet. Senere mottar de en melding fra Óli med en antatt selfie som påstår at han har reist hjem.

Men Óli blir halshugget, og Yuki blir torturert. Etter en sen kveld våkner Josh opp i et fangehull, hvor han blir torturert og deretter drept. Paxton blir også kidnappet, men kommer seg løs og oppdager et visittkort tilhørende Elite Hunting Club, en organisasjon som lar rike mennesker betale for å drepe og lemleste turister. Han forsøker å redde en annen turist som kaller seg Kana, og de må forsøke å komme seg unna samtidig som de blir forfulgt av vaktene.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]