Hostage

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hostage
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 11. mars 2005
Prod.landUSA USA
Lengde113 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørFlorent Emilio Siri
ProdusentArnold Rifkin
ManusforfatterDoug Richardson
MusikkAlexandre Desplat
Foran kamera
MedvirkendeBruce Willis
Kevin Pollak
Ben Foster
Jonathan Tucker
Annen informasjon
Budsjett$75 million
Prod.selskapMiramax Films
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Hostage er en amerikansk actionthriller fra 2005, med Bruce Willis i hovedrollen. Filmen ble regissert av Florent Emilio Siri, og var basert på en roman av Robert Crais.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Tidligere SWAT-offiser Jeff Talley (Bruce Willis) arbeider som gissel-forhandler for politiet i Los Angeles. En dag blir han sendt for å snakke med en mann som har tatt sin kone og sønn som gissel etter at han fikk vite at kona har vært utro mot ham. Talley sier nei til en kollegas anmodning om å gi en skarpskytter grønt lys for å ta ut mannen. Kort tid senere høres tre skudd inne fra bygningen. Talley kommer seg gjennom den barrikaderte døren, og han finner mannen og hans kone død. Han finner også sønnen, som dør i armene hans. Talley sitter igjen med emosjonelle arr på grunn av dette. Han tar med seg hele familien og flytter til Bristo Camino, en fredelig liten forstad i Ventura County, Sør-California.

Ett år senere havner Talley i en annen gissel-situasjon. To brødre, Dennis og Kevin, samt deres mystiske medskyldige Marshall Krupcheck tar Walter Smith og hans to barn, tenåringsdatteren Jennifer og den unge sønnen Tommy, som gissel i Smith`s hjem etter et mislykket ransforsøk. Politibetjenten som først kommer frem til huset, Carol Flores, blir skutt to ganger av Marshall like før Talley og en annen politimann kommer dit. Talley prøver å redde den alvorlig skadde offiseren, som dør foran øynene på ham. Traumatisert og uvillig til å sette seg selv i en lignende situasjon som han havnet i ett år tidligere, overgir Talley kommandoen til det lokale sheriff-kontoret i Ventura County før han drar sin vei.

Smith drev med hvitvasking av penger for et kriminelt syndikat, gjennom forskjellige selskaper i utlandet. Han planla å gi viktige krypterte filer (som ligger på en DVD) til politiet, da han ble tatt som gissel sammen med barna sine. Det kriminelle syndikatet vil ha igjen de inkriminerende dokumentene før politiet finner dem. De får noen som går under navnet Watchman, som kidnapper Talley`s kone og datter. Talley får deretter beskjed fra Watchman om å gå tilbake til Smith`s hjem og hale ut tiden frem til syndikatet kan komme seg inn i huset og finne bevisene. Marshall og Kevin binder fast barna. Dennis slår Walter bevisstløs med en pistol, banker ham opp, og finner en større sum i kontanter. I et forsøk på å avslutte situasjonen (og sikre seg DVD-en selv), tar Talley en prat med Dennis, og han går med på å gi dem et helikopter. Når helikopteret kommer, forbreder Dennis og Kevin på å forlate huset. Men Marshall nekter å dra uten Jennifer. Talley prøver å overtale dem til å la Jennifer være. Han sier at helikopteret bare kan ta tre personer, og insisterer at Jennifer må bli igjen. Avtalen blir brutt, og guttene går tilbake til huset. Kevin er opprørt over at hans eldre bror ser ut til å være bedre venner med Marshall enn med ham. Han konfronterer Dennis, og krever at han tar en avgjørelse: enten ham eller Marshall. Dennis velger pengene, og Kevin blir enda mer opprørt så han tar posene fulle av penger og tømmer dem over hele gulvet, så Dennis slår til ham.

Tommy prøver å stikke av, og han snakker med Talley på en mobiltelefon. Talley får vite at Marshall er en morder, som kan drepe både gislene og sine egne medskyldige når som helst. Marshall dreper Kevin, akkurat i det Kevin er i ferd med å løslate Jennifer og Tommy. Dennis går ut ifra at det var politiet som drepte broren. Marshall skyter Dennis også, og brødrene dør i hverandres armer. Det kriminelle syndikatet sender falske FBI-agenter for å få tak i DVD-en, og de stormer huset. Marshall blir knivstukket i ansiktet av Jennifer. Hun og broren hennes flykter. De låser seg inne i et rom. Talley hører Jennifer og Tommy skrike, og han finner dem. Marshall kaster en molotovcocktail mot Talley, og ødelegger en politibil. Marshall dreper de fleste av de falske FBI-agentene, både med skytevåpen og flere molotovcocktailer. Men han blir skutt i siden av den siste agenten som finner Talley og barna. Han krever å få den krypterte filen, og Talley gir den til ham. Marshall dukker opp igjen, og han distraherer agenten lenge nok til å bli drept av Talley. Marshall prøver å kaste den siste coctailen, og drepe alle sammen. Men han kollapser, svekket av skadene og blodtapet. Han får øyekontakt med Jennifer - som han var hodestups forelsket i - før han slipper cocktailen. Marshall setter dermed fyr på seg selv, og han forsvinner i en søyle av ild. Talley evakuerer gislene. Han og Walter Smith finner deretter ut hvor Talley`s kone og barn blir holdt som gissel av Watchman og flere andre menn. Smith skyter Watchman i hodet. Talley dreper de andre mennene, og familien hans er trygge.

Rollelisten[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]