Hopp til innhold

Hordvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hordvik ligger helt nord i Åsane bydel i Bergen kommune, ytterst på neset mellom de gamle ferjeleiene Salhus og Steinestø. E-39 går over Hordvikneset og Nordhordlandsbrua over Salhusfjorden til Flatøy i Nordhordland. Vest for Hordvik ligger Salhus, og i sør Hylkje.

Hordvik skole ligger i Midtre Prestaveg. Stedet har et aktivt musikkorps, det ble stiftet i 1921 og er et av de eldste lag i området. Utbyggingen i Hordvik har gjort at stedet har endret karakter fra en bygd med småbruk og spredt bebyggelse og nå fremstår som tettbebyggelse som nå er en del av og henger sammen med tettstedet Bergen. Ved Hordvik ligger også Tellevik kystfort og Rolls-Royce Marines anlegg, forøvrig mest tettbebyggelse med eneboliger.

Hordvik omfattes av grunnkretsene Hordvik og Veten i Bergen kommune, med totalt 2 375 innbyggere 1. januar 2012, og et samlet areal på 7,48 km², av dette 0,01 km² ferskvann.

I området ligger også gårdene Falkanger, Steinestø, Sætre og Tellevik, samt Indre, Midtre og Ytre Hordvik, som er oppdelt i flere bruk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Strøk og boligområder i Bergen kommune