Homoskinhead

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

En homoskinhead, også kjent som gayskin eller queerskin, er en homofil person som identifiserer seg med skinheadkulturen, noen ganger (men ikke nødvendigvis) ut av seksuell interesse.[1]

Noen homofile skinheads har en seksuell fetisj for skinheadstiler; andre har en voldsfetisj. Andre er igjen tiltrukket av skinheadkulturens maskuline uttrykk. De de har felles er at de tar til seg skinheadkuturens subkulturelle aspekter og er seksuelt tiltrukket til andre som gjør det samme.[2][3]

Det er naturligvis mange skinheads som er homofile, men som ikke har en fetisjert holdning til skinhead-imaget. Disse individene kan foretrekke å ikke bli referert til som homoskinheads på grunn av de seksuelle konnotasjonene og de assosierer seg således ikke med selvidentifiserte homoskinheads av samme årsak. Vi finner homofile skinheads i arbeidene til homofile kunstnere som Attila Richard Lukacs og filmskaper Bruce LaBruce.[4] Homofile skinheads har forekommet på catwalken til designere som Alexander McQueen og Jean-Paul Gaultier siden starten av 1990-tallet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Andrew Belonsky (16. oktober 2006). «The Totally Frightful Issue: Gay Skinheads». queerty.com. Arkivert fra originalen . 
  2. ^ Kelly, Jon (6. desember 2013). «The secret double life of a gay neo-Nazi». BBC News (engelsk). Besøkt 9. april 2018. 
  3. ^ Borgeson, Kevin; Valeri, Robin (1. mars 2015). «Gay Skinheads; Negotiating a Gay Identity in a Culture of Traditional Masculinity». The Journal of Men's Studies. 23 (1): 44–62 – via Sage Journals. 
  4. ^ David Rooney (20. februar 2000). «Skin Flick». Variety. Besøkt 9. april 2018.