Home Counties

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tradisjonelle eller historiske grevskap i England med deres grenser fra 1889: 1. Buckinghamshire, 2. Hertfordshire, 3. Essex, 4. Berkshire, 5. Middlesex, 6. Surrey, 7. Kent, 8. Sussex, og County of London (vist i gult). Middlesex er ikke lenger et grevskap, og det meste av det er i dag innenfor Stor-London, som dekker et langt større område enn det historiske grevskapet London som vist her.

Home Counties er en betegnelse på grevskap som grenser mot London.

I 1888 fikk London fastsatt formelle grenser da grevskapet London ble opprettet. De grevskapene som ble medregnet til Home Counties var da Kent, Surrey, Middlesex og Essex.

I 1965 ble Londons grenser utvidet da Stor-London erstattet det gamle grevskapet. Dermed ble Buckinghamshire, Hertfordshire og Berkshire lagt til listen. Samtidig forsvant Middlesex, da dette området ble overført til Stor-London, Surrey og Hertfordshire.

I dagligtale blir ikke begrepet alltid brukt med noen stor grad av geografisk presisjon. Området kalles også London og Sørøst-England (London and the South East), London Metropolian Area eller Londons pendlerbelte (London Commuter Belt), uten at disse begrepene alltid er helt synonyme.

Karaktertrekk[rediger | rediger kilde]

Home Counties ble i en referansebok fra 1987 beskrevet som «bebodd av helheten som 'sympatiske', komfortable og konformistiske middelklassefolk».[1] Grevskapet Surrey har blitt beskrevet som å besitte de vesentligste karaktertrekkene for home counties som «et komfortabelt, plastiserert pendlerland med respektable villahus og pent klipte gressplener innfelt med flekker av lette scenerier».[2] I populærkulturen har Margo og Jerry Leadbetter i TV-komedien The Good Life, plassert i Surbiton, representert et typisk par i forstaden.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Urdang, Laurence. (1987): Names & nicknames of places and things. London: Grafton, ISBN 0246132469, s. 146
  2. ^ Urdang, Laurence. (1987): Names & nicknames of places and things, s. 278.
  3. ^ «BFI Screenonline: Good Life, The (1975-77)». Screenonline.org.uk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]