Hombres

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Hombres (2006) er en norsk-svensk drama-mini-serie som gikk på TVNorge vinteren 2007 og på svenske Kanal5 høsten 2006. Regi var ved Daniel di Grado og Musse Hasselvall.

Handling[rediger | rediger kilde]

Den småkriminelle finansakrobaten Pål Skogland har nylig sittet i fengsel, og der fikk han tak i informasjon om 354 millioner kroner som kunne hankes inn ganske enkelt. Skogland danner et team for å få tak i pengene. Med seg får han Manne af Ejderhorn, en overklassegutt, og brødrene Victor og Emil Carlberg. De to jobber i fondsfirmaet pengene skal stjeles fra. De 354 millionene skal overføres til en bank på Mallorca. Dette er svarte penger, så ingen kan anmelde kuppet. Alt ser ut til å gå knirkefritt, inntil de nyrike kuppmakerne kommer til middelhavsøya.

Et dristig kupp blir etterfulgt av splid mellom de fire aktørene, trusler på livet fra den som er blitt bestjålet, høk over høk-spill med overraskende vendinger — og en stadig mer dristig balansegang på kanten av undergang og død.

Om serien[rediger | rediger kilde]

Hombres var en samproduksjon mellom de to SBS-eide kanalene TVNorge og Kanal5. Serien skal ha kostet 24 millioner kroner å produsere.

Serien hadde lave seertall da den gikk i Sverige. Serien hadde premiere på TVNorge søndag 4. mars 2007. Første episode ble sett av 177 000 seere, mens siste episode ble sett av 90 000 seere. Gjennomsnittlig seertall for serien endte på 98 000 seere.[1]

I rollene[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Hombres skuffet TVNorge». NA24. 23. april 2007. Besøkt 4. mars 2010.