Holmes & Watson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Holmes & Watson
Generell informasjon
SjangerKomediefilm
Utgivelsesår2018
Prod.landUSA
Lengde90 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiEtan Cohen
ProdusentAdam McKay
ManusforfatterEtan Cohen
Basert påArthur Conan Doyle
MusikkMark Mothersbaugh
Foran kamera
Hovedrolle(r)Will Ferrell
John C. Reilly
Rebecca Hall
BirollerRob Brydon
Kelly Macdonald
Ralph Fiennes
Annen informasjon
Prod.selskapColumbia Pictures
Premiere25. desember 2018
Eksterne lenker

Holmes & Watson er en amerikansk filmkomedie fra 2018. Manus ble skrevet av Etan Cohen, som også var regissør.

Hovedrollene som Sherlock Holmes og Dr. Watson spilles av Will Ferrell og John C. Reilly. På rollilisten stod også Rebecca Hall, Rob Brydon, Steve Coogan og Ralph Fiennes. Handlingen følger den berømte detektiv-duoen når de setter ut for å finne den skyldige bak en potensiell trussel mot Buckingham Palace.

Holmes & Watson hadde kinopremiere i USA den 25. desember 2018. Produsenten var Columbia Pictures. I media ble det publisert artikler om filmen ikke slo an hos kinopublikummet, og at flere kinogjengere hadde forlatt kinoen før filmen var ferdig.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Sherlock Holmes har status som en legendarisk detektiv. Han og Dr. Watson skal til tinghuset for å følge rettssaken mot professor James Moriarty fra tilskuerplass. I det de skal dra hjemmefra kommer husholdersken, fru Hudson, med en pakke som Moriarty skal ha sendt dem, og som har blitt levert på døren. Da de ankommer rettssalen oppdager Holmes at mannen på tiltalebenken ikke er Moriarty, men en bedrager som heter Jacob Musgrave. Denne mannen ville aldri vært i stand til å begå drapene han står mistenkt for, fordi overdreven onani har påført ham kronisk skjelvende hender. Inspektør Lestrade forsøker å overbevise Holmes om at påstandene hans er feil, men Holmes er overbevist om at Moriarty for tiden er på vei til USA.

Etter rettssaken drar Holmes og Watson til Buckingham Palace der det skal holdes en overraskelsesfest til ære for Holmes, som har fødselsdag. Men på festen oppdager de et lik inni en bursdagskake, sammen med en melding fra Moriarty om at dronning Victoria kommer til å dø om fire dager. Liket blir fraktet til patologen, og under obduksjonen møter de Dr. Grace Hart og den katteaktige Millie. Watson og Holmes blir forelsket i henholdsvis Grace og Millie. I det obduksjonen avsluttes erklærer Watson at dødsårsaken ikke kan fastslås med sikkerhet. Men Holmes mener at personen ble forgiftet. Videre mener han at giften kom fra Gustav Klinger. Holmes og Watson klarer å oppspore Klinger, som ganske riktig står i ledtog med Moriarty.

Men før Klinger rekker å avsløre noe som helst, blir han myrdet. Holmes bestemmer seg for at han må søke hjelp fra sin bror Mycroft Holmes, som forteller ham at morderen sannsynligvis er en person som står ham veldig nær. Holmes tror feilaktig at Dr. Watson er morderen, og han får Watson arrestert. Men Holmes angrer, og så oppdager han at husholdersken hans, fru Hudson, er Moriartys biologiske datter. Det viser seg at drapet på dronningen etter planen skal finne sted om bord på RMS «Titanic».

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Holmes and Watson faces walkouts and harsh reviews from festive cinemagoers». Digital Spy (engelsk). 27. desember 2018. Besøkt 6. november 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]