Hofftunet (Oslo)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hofftunet
Sett fra Jarlsborgveien
Basisdata
NavnHofftunet (119)
LandNorge
StrøkHoff
BydelUllern
KommuneOslo
Kommunenr0301
Navngivning1986
TilstøtendeJarlsborgveien

Kart
Hofftunet
59°55′46″N 10°40′26″Ø

Hofftunet (1-19, 2-16) er en vei på Hoff i bydel Ullern i Oslo mellom Smestad og Skøyen. Hofftunet går som blindvei (som fortsetter som gangvei) sørvestover fra Jarlsborgveien ved siden av Hoff gård.

Hofftunet Boligsameie består av 16 hus med 2-4 etasjer og til sammen 110 leiligheter fordelt rundt tre bilfrie tun. Boligene ble tegnet av Kari Nissen Brodtkorb og oppført i perioden 1984-1988 av Skanska. Bygningene ble presentert i MUR 1-1988 hvor Kari Nissen Brodtkorb fikk Murverksprisen for prosjektet i 1988.

Leilighetene har uvanlig stor fasadebredde, som gir gjennomlys for morgen – og aftensol. Hvert tun er solfylt og beplantet og fungerer som et felles uteareal. Tunene (A-, B- og C-tunet) har sin spesielle karakter, formet av en veksling mellom smug og åpne rom. Tunenes karakter blir ytterligere forsterket gjennom variasjon av husenes høyder, fasader og materialer. På tunenes utside åpnes husene mot Hoff gård, og beboerne har der utsyn mot spredt villabebyggelse og frodig vegetasjon. Det er garasjeanlegg under bakkeplan med en parkeringsplass til hver leilighet i tillegg til ca. 25 gjesteparkeringsplasser.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]