Hoechst

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hoechst
Hoechst logo.svg
Org.formAksjeselskap
BransjeFarmasøytisk industri
Etablert2. januar 1863 i Frankfurt-Höchst
Opphørt1999
MorselskapSanofi
HovedkontorFrankfurt am Main
LandTyskland
Nettstedhttp://www.hoechst.de/
Industriepark Höchst

Hoechst AG er historisk tysk kjemi- og legemiddelselskap som hadde sitt hovedkontor i Frankfurt am Main.

Historie[rediger | rediger kilde]

Hoechst ble grunnlagt i Höchst, idag en del av Frankfurt am Main, i 1863 av Carl Friedrich Wilhelm Meister, Eugen Lucius och Ludwig August Müller som Teerfarbenfabrik Meister, Lucius & Co.. I 1880 tok man navnet Farbwerke vorm. Meister Lucius & Brüning AG og startet produksjon av legemidler. Selskapet skiftet deretter navn til Hoechst. Ved århundreskiftet 1900 var Hoechst en av verdens ledende kjemi- og legemiddelselskaper. I 1916 gikk man med i intresseforeningen IG Farben som man i 1925 blev en del av.

Hoechst og IG Farben[rediger | rediger kilde]

Hoechst var med å starte IG Farben sammen med BASF, Bayer og tre andre selskap. Dette utgikk fra det samarbeid som hadde startet i 1916 og som opprinnelig var startet av BASF, Bayer og Agfa i 1904. Tanken var å samle den tyske kjemiindustrien under 1920-tallets stagnasjon. IG Farbens produksjon under andre verdenskrig ble en vital del i det tyske krigsmaskineriet.

Hoechst etter krigen[rediger | rediger kilde]

Etter den andre verdenskrig ble det diskutert nedlegging av fabrikker som var Hoechst i IG Farben-tiden. På begynnelsen av 1950-tallet gjenoppstod selskapet som Farbwerke Hoechst AG, vorm. Meister, Lucius & Brüning. Noen år senere kjøpte man opp Chemische Fabrik Kalle, og ble dermed også medeier i Cassella sammen med Bayer AG og BASF. I 1970 overtok selskapet hele Cassella. Man hadde også kjøpt det amerikanske Hoechst-selskapet som hadde blitt skapt etter andre verdenskrig uten å gå inn i Hoechst-konsernet. I 1974 endret selskapet navn til Hoechst.

Sanofi-Aventis[rediger | rediger kilde]

Hoechst gikk i 1999 sammen med franske Rhône-Poulenc og etablerte Sanofi-Aventis. I 2004 forsvant Hoechst som selskapsnavn.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]