Hjelpdiskusjon:Standardsortering

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Ser ut som, ut fra Kategori:Adelige tyskere, at det har utviklet seg en praksis om å ignorere von/von dem/zu og liknende preposisjoner i sorteringen, og sortere på området adelstittelen hører til. Det er kanskje verdt å skrive inn? (Ellers er det ikke konsekvens om å bruke fornavn eller etternavn, det er vel delvis opp til artikkeloppretter – det virker som det er en slags praksis om å bruke fornavn om konger og kanskje mektige hertuger)

Og så bør det vel informeres her om at vi nå kan bruke spesialtegn (og teste ut hvilke som funker) Sam Vimes (diskusjon) 28. nov. 2018 kl. 10:23 (CET)

Sam Vimes: Enig, kan få sett på det. Ser ut som at de svenske tøddlene fungerer iallefall, men hva med Ð og Þ? Þ har vi artikler som er berørt av. --- Løken (diskusjon) 28. nov. 2018 kl. 10:48 (CET)
@Løken:: Ser ut som Þ sorteres under Th, slik det er beskrevet hos språkrådet ([1]), men også at Ð sorteres som D (uavhengig om det er islandsk eller jugoslavisk variant som menes). Sam Vimes (diskusjon) 28. nov. 2018 kl. 11:25 (CET)
En måte å teste på er å lime inn i søkefeltet og se hva som dukker opp. Ða gir treff på Da (f. eks. Danmark), Þa gir treff på Tha (f. eks. Thailand). Sam Vimes (diskusjon) 28. nov. 2018 kl. 11:26 (CET)