Hjelp:E-postbekreftelse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Wikipedia krever at brukere bekrefter e-postadressene sine før de kan bruke e-postfunksjoner. Dette bidrar til å forebygge problemer med dårlige adresser (bad addresses) eller spam. Du trenger bare å bekrefte e-postadresser for å bruke e-postsystemet; du kan logge inn og redigere sider uten å bekrefte adressen din. Du trenger heller ikke å skrive inn en e-postadresse for å registrere deg; det er valgfritt. (Administratorer må imidlertid ha en bekreftet e-postadresse.)

Bekreftelse[rediger | rediger kilde]

Status[rediger | rediger kilde]

Du kan kontrollere din adressebekreftelsesstatus i brukerinnstillingene. Hvis kontoen din ble registrert før 2. mars 2006 (da bekreftelse ble obligatorisk), har din eksisterende adresse (hvis noen i det hele tatt) ikke blitt automatisk bekreftet. Kontoer på forskjellige wikier må bekreftes individuelt. Hvis du endrer e-postadresse, vil det automatisk bli sendt en ny bekreftelses-e-post til deg.

Hvordan bekrefte[rediger | rediger kilde]

 1. Fra brukerinnstilligene, gå til seksjonen som heter Brukerdata, og gå ned til Alternativer for e-post, hvis ønskelig merk av i boksen for å "Tillat andre å sende meg e-post"
 2. Klikk på knappen i den seksjonen; en e-post vil bli sendt til din e-postadresse med en bekreftelseslenke. Hvis du ikke ser en lenke, gå til Spesial:Bekreft e-postadresse. Hvis den siden starter med "E-postadressen din ble bekreftet <dato>", er du allerede bekreftet.
 3. Når du mottar e-posten, klikk på lenken den inneholder for å bekrefte at du eier adressen.

Kjente saker[rediger | rediger kilde]

 • MediaWiki bekrefter ikke at e-postadresser er skikkelig formatert når de lagres i databasen (se bug 959). Brukere må undersøke at e-postadressen er funksjonell før de skriver den inn.
 • Noen e-postprogrammer deler bekreftelseslenken over to linjer. Hvis det skjer, kopier alle delene av lenken sammen i nettleserens adressefelt.
 • Hvis du ikke mottok bekreftelses-e-posten, undersøk med din e-posttilbyder og e-postprogramvare for å se om meldingen ble blokkert som spam. Hvis du ikke mottok e-posten med din vanlige e-posttjeneste, kan du prøve en annen, for eksempel en gratis webmail.
 • Hvis du ikke mottok bekreftelses-e-posten, men e-posten din ser ut til å virke ellers, undersøk med din e-posttilbyder for å se om de har brukt en IP-adresse i sitt domene MX record, istedenfor domenenavnet, som kreves av rfc 1035, section 3.3.9. På web kan du bruke mxtoolbox.com. På Linux kan du kontrollere ved hjelp av dig, og forsikre deg om at høyre kolonne i ANSWER SECTION er et domenenavn og ikke en IP-adresse. For eksempel er gmail.com OK her:
$ dig gmail.com mx

; <<>> DiG 9.6.2-P1-RedHat-9.6.2-2.P1.fc11 <<>> gmail.com mx
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 51836
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 5, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;gmail.com.      IN  MX

;; ANSWER SECTION:
gmail.com.    1912  IN  MX  40 alt4.gmail-smtp-in.l.google.com.
gmail.com.    1912  IN  MX  5 gmail-smtp-in.l.google.com.
gmail.com.    1912  IN  MX  10 alt1.gmail-smtp-in.l.google.com.
gmail.com.    1912  IN  MX  20 alt2.gmail-smtp-in.l.google.com.
gmail.com.    1912  IN  MX  30 alt3.gmail-smtp-in.l.google.com.

;; Query time: 15 msec
;; SERVER: 24.29.103.15#53(24.29.103.15)
;; WHEN: Fri Apr 23 02:24:50 2010
;; MSG SIZE rcvd: 150