Hitoshi Sakimoto

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hitoshi Sakimoto
Hitoshi Sakimoto.jpg
Hitoshi Sakimoto under et intervju i 2004
Født26. februar 1969Rediger på Wikidata (52 år)
TokyoRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Komponist, musiker
Nasjonalitet JapanRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerOrkester, electronica, jazz
InstrumentPiano, el-orgel, synthesizer
Aktive år1988–i dag
PlateselskapDigiCube
Square Enix
Aniplex
Nettstedhttp://www.sakimoto.jp/inamerica
IMDbIMDb

Hitoshi Sakimoto (崎元 仁 Sakimoto Hitoshi, født 26. februar 1969) er en japansk videospillkomponist og musiker. Han er kanskje best kjent for å lage musikken til spillene i Final Fantasy-spinoffserien Ivalice Alliance og Vagrant Story. Han ble interessert i musikk da han gikk på barneskolen og lærte å spille piano og el-orgel og ble med i forskjellige band.

Sakimotos profesjonelle karriere begynte i 1988 da han startet å komponere musikk som frilanser. Han ble kjent med medkomponisten Masaharu Iwata og spillregissøren Yasumi Matsuno; han har senere jobbet med begge på mange prosjekter. Han kom til Square (nå Square Enix) i 1998 og jobbet der i to år før han sluttet. I 2006 returnerte han til selskapet for å komponere musikken til det suksessrike spillet Final Fantasy XII. Sakimoto har også jobbet med andre prosjekter utenfor spillindustrien, som for eksempel animer og vokalalbumer.

I 2002 stiftet han Basiscape, et videospillmusikkselskap som består av mange komponister og musikere. Basiscape er det største uavhengige musikkproduksjonsselskapet i dag; de lager også musikk for andre typer media. Sakimoto har også vært til stede under flere videospillkonserter som har fremført stykkene hans. I 2007 samarbeidet han med Yasunori Mitsuda og Eminence Symphony Orchestra for å lage konserten «Destiny: Reunion».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]