Hitman: Blood Money

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hitman: Blood Money
UtviklerIO Interactive
UtgiverEidos Interactive
DistributørSteam
GOG.com
Humble Store[1]
PlayStation Store
RegissørRasmus Højengaard
KomponistJesper Kyd
PlattformWindows, PlayStation 2, Xbox, Xbox 360
Utgivelse26. mai 2006
SjangerActionspill
ModusEnspiller
Aldersgrense18 år
FormatCD-ROM, DVD
Nettstedwww.hitman.com
Del av serien Hitman

Hitman: Blood Money er et actionspill utviklet av IO Interactive, publisert våren 2006 til PC, PlayStation 2, Xbox og Xbox 360. Dette var det fjerde spillet i Hitman-serien.

Som med tidligere spill fra denne serien handler "Hitman: Blood Money" om en hovedperson kalt Agent 47, som blir tildelt forskjellige mål å myrde for å gjennomføre alle oppdragene. Bevæpnede vakter, sikkerhetskontroller, og en rekke andre hindringer forsøker å forhindre Agent 47s suksess. Spilleren får også tilgang til et kart som viser hvert topografiske område, og plasseringen av mål og tegn som kan hjelpe spilleren. For å fullføre oppdrag gjennomfører Agent 47 flere metoder for å eliminere de ulike målene.

Spilleren mottar betaling etter fullføring av hvert enkelt oppdrag, som igjen kan brukes til å oppgradere forskjellige våpen, eller bestikke autoriteter etter behov. Hvor mye penger spilleren mottar, avhenger av hvordan oppdrag ble gjennomført, men stille drap uten noen vitner gir den høyeste utbetalingen. Spillet introduserer også rivaliserende leiemordere. Når hvert oppdrag er fullført, vises en avis-artikkel som inneholder oppdragets resultater, våpenet som ble brukt, antall politi, sikkerhetsvakter eller sivile drept eller skadet, og hvor mange eventuelle vitner som var til stede. Skisser av Agent 47s ansikt vises også i avisen, og blir stadig mer nøyaktige etter hvert som karakterens beryktelse vokser.

Handling[rediger | rediger kilde]

En amerikansk journalist, Rick Henderson, besøker en gård, for å snakke med tidligere FBI-direktør Alexander Leland "Jack" Cayne, i håp om å intervjue ham angående et angrep i Det hvite hus. Imidlertid avslører direktør Cayne at den egentlige årsaken bak intervjuet var for å høre en langt viktigere historie: Alle detaljene om leiemorder som bare går under kallenavnet Agent 47, tilhørende International Contract Agency (ICA) en organisasjon involvert i snikmord over hele verden. Men Rick tror ikke på eksistensen til noen Agent 47, som regnes som et myte.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]