Hillsong Church

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hillsong Convention Centre, Baulkham Hills (Sidney)
Hillsong Church, Sydney

Hillsong Church er en menighet i Sydney, Australia. Menigheten er en megakirke, med røtter fra pinsebevegelsen. Menigheten ble grunnlagt av Brian og Bobbie Houston i 1983, i Baulkham Hills, Sydney.

Menigheten har et sterk fokus på musikk som del av gudstjeneste og har utgitt en lang rekke live-innspillinger. Flere av disse har toppet australske hitlister. Internasjonalt er Hillsong Church kjent for musikken, undervisningen og de større årlige samlingene (konferansene).

Den lager faste program for TV og disse sendes på ulike satellitt kanaler. Programmene kan sees i mer enn 180 land ,.[1] Menigheten har også en internatsjonal skole for kristent lederskap, skolen har mer enn 900 elever.

Menigheten hadde til å begynne med navnet Hills Christian Life Centre. Senere gikk menigheten sammen med Sydney Christian Life Centre. Hillsong Church har flere forsamlingslokaler i Sidney, Hills er hovedkirke, de andre er City, South-west, og Brisbane, samt 14 mandre indre avdelinger spredt i Sydney. De ulike avdelingene er hver fokusert på enten kultur eller beliggenhet (bydeler). Mer enn 20 000 mennesker deltar uketlig på menighetens samlinger.[2] Hillsong-konseptet har spredt seg internasjonalt.

Hillsong-kirker[rediger | rediger kilde]

Det finnes Hillsong-kirker i alle verdensdeler. Foruten kirkene i Australia er Hillsong i Argentina, Brasil, Danmark, Frankrike, Indonesia, Israel, Nederland, Norge, Portugal, Russland, Spania, Sveits, Sverige, Sør-Afrika, Tyskland, Ukraina og USA.

Hillsong Norway[3][rediger | rediger kilde]

Hillsong Norway består per januar 2020 av til sammen åtte kirker på ulike lokasjoner i Sør-Norge[4]. I 2019 hadde kirkene i Hillsong Norway til sammen 1431 tilskuddstellende medlemmer[5]. Hillsong Norway er tilsluttet den norske pinsebevegelsen[6].

Følgende kirker tilhører Hillsong Norway:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www2.hillsongtv.com – Screeningtimes – besøkt 26. mars 2012
  2. ^ web.archive.org – Arkiv: About Hillsong – besøkt 26. mars 2012
  3. ^ Hillsong Norway. «Hillsong Norway». Besøkt 3. januar 2020. 
  4. ^ Hillsong Norway. «Våre lokasjoner». Besøkt 3. januar 2020. 
  5. ^ Regjeringen. «Tilskuddtellende medlemmer i norske trossamfunn 2019» (PDF). Besøkt 3. januar 2020. 
  6. ^ Pinsebevegelsen. «Home Page Kart». Besøkt 3. januar 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]