Hijoo Moon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hijoo Moon
Hijoo Moon.jpg
Født1967
Incheon
Beskjeftigelse Musiker, pianist
Nasjonalitet Norge

Hijoo Moon (født 1967 i Incheon, Sør-Korea) er en sørkoreansk organist, cembalist, pianist og dirigent. Hun var åtte år da hun begynte med pianotimer hos professor Juon Jun. Fra 1986-1990 studerte hun kirkemusikk, korledelse, musikkpedagogikk og teologi ved Seoul teologiske universitet (Diplomeksamen). Fra 1991 til 1993 studerte hun orgel hos professor Zsigmond Szathmáry ved Staatliche Hochschule für Musik i Freiburg (Konserteksamen). Fra 1993 til 1994 studerte hun hos professor Rocus van den Heuvel ved Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (Solisteksamen). Hun gjennomførte også privatstudier hos professor Guy Bovet i Basel, professor Piet Kee i Haarlem og professor Wolfgang Zerer i Hamburg. Etter eksamen debuterte hun ved Sejong Center for the Performing Arts i 1995 i Seoul, Sør-Korea.

Karriere[rediger | rediger kilde]

I senere år har hun arbeidet som kantor og organist ved en rekke kirker i Sør-Korea,Tyskland og Norge, og som kunstnerisk leder for festivaler og konsertserier. Hun har medvirket i mange konserter, radio- og TV-opptak i sitt hjemland, i Hongkong, Norge, Danmark, Portugal, Ungarn, Nederland og Tyskland.

I 1996/97 var hun kantor ved Ljan kirke i Oslo og fra 1997-2005 på Nesodden. Dessuten har hun vært kunstnerisk leder for Nesodden Internasjonale musikkfestival og De internasjonale sommerkonserter i Ringebu stavkirke. Fra 2005 til 2008 har hun vært ansatt som kantor i Ringebu, og hun var dirigent for Ringebu Sangkor i samme periode. Hun var ansatt som høgskolelektor for korledelse, klaver og orgel ved Ringebu folkehøgskole, Vinstra vidaregående skule og Ringebu kulturskole.

Hun har deltatt i flere crossoverprosjekter sammen med ballett og billedkunstnere som bl.a. Olga Papalexiou og Terje Risberg og Kristian Kvakland, folkemusikere som Sondre Bratland og Knut Buen, klassiskmusikere som Tine Thing Helseth, solooboist i Oslo-Filharmonien David Friedemann Strunck, David Coucheron, Eldbjørg Hemsing og popartist Alexander Rybak, Kari Bremnes, Ola Bremnes og Lars Bremnes. Fra august 2008 til juli 2010 var hun fungerende domkantor i Tromsø domkirke. Hun ble fast ansatt som domkantor i Tromsø domkirke i august 2010.

NRKs direktesendinger: tv- og radio gudstjenester fra Tromsø domkirke [1][rediger | rediger kilde]

  • Høytidsgudstjeneste på 1. juledag 2011 [2]
  • Familiegudstjeneste på julaften 2011 [3]
  • Høytidsgudstjeneste på 1. påskedag 2009 [4]
  • Pasjonsgudstjeneste på langfredag 2009 [5]
  • Familiegudstjeneste på palmesøndag 2009 [6]
  • Radiogudstjeneste på nyttårsdag 01. 01. 2009 › Kultur-og-underholdning

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]