Hesnes air

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hesnes Air AS
Hesnes Air AS
IATA: - – ICAO: HSG
CallsignSkydolphin
Grunnlagt1992
HovedflyplasserSandefjord lufthavn, Torp
Lounge1
Antall fly3+2 helikoptere
DestinasjonerWorld Wide
HovedkontorFærder, Norge
NøkkelpersonerPia K. Harneshaug (Daglig Leder)
Nettsidehesnesair.no
En Cessna Citation Encore fra Hesnes Air i hangaren på Sandefjord lufthavn, Torp
En Cessna Citation Encore fra Hesnes Air i hangaren på Sandefjord lufthavn, Torp

Hesnes Air AS var et norsk, privat fly- og helikopterselskap med forretningskontor på Nøtterøy i Færder – samt kontor og hangar på Sandefjord lufthavn, Torp, inntil 1.mai 2018, hvor Hummingbird Aviation kjøpte flydelen av selskapet, mens Pegasus Helicopter kjøpte helikopteroperasjonen. Selskapet ble stiftet i 1992, og driver med charter-, frakt- og ambulanseflygninger samt helikopteroperasjoner. Hesnes Air har spesialisert seg på komplekse og avanserte fly- og helikopteroppdrag for bedrifter og privatpersoner. Selskapet er eid av Hesnes Holding AS, som blant annet driver med shipping og skipsmegling.

Historie[rediger | rediger kilde]

Hesnes Air ble etablert i 1992, og fikk innvilget driftstilatelse av Luftfartstilsynet samme år. Som helikopterselskap med et Airbus Helicopter H125 (tidligere Eurocopter AS 350 B3) tok Hesnes Air på seg oppdrag som blant annet long-line flyging, fotoflyging, lasteflyging, rovdyrovervåkning, linjebefaring, taxiflyging samt persontransport for private og bedrifter over hele landet.

Selskapet utvidet driften i 2006, da det gikk til anskaffelse av sitt første fly, en Beech Super King Air 200C med en stor lastedør som gjør flyet godt egnet til å utføre charter-, frakt- og ambulanseoppdrag, herunder donorflyging, i hele Europa.

Selskapet utvidet sin virksomhet på ny i 2007 med sitt andre fly, en Cessna Citation Encore. I 2012 kjøpte selskapet ytterligere en Cessna Citation Encore og i 2015 ble flåten utvidet med et Cessna Citation Bravo og ytterligere et helikopter av typen Airbus Helicopter H125 (tidligere Eurocopter AS 350 B3).

Flåte[rediger | rediger kilde]

Hesnes Air administrerer en flåte bestående av følgende fly og helikoptre:

Flytype Seter Kallesignal
Cessna Citation Encore (C560) 8 seter LN-IDB
Cessna Citation Encore (C560) (brukt til donorflyging) 9 seter LN-IDC
Cessna Citation Bravo (550) 8 seter LN-IDD
Eurocopter (AS 350 B3) 5 seter LN-ODS
Eurocopter (AS 350 B3) 5 seter LN-OMW

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]