Larten Crepsley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Herr Crepsley)
Hopp til navigering Hopp til søk

Larten Crepsley, kalt Herr Crepsley, er en vampyr i sagaen om Darren Shan. Han er Darren Shans mentor, og skal lære ham hvordan vampyrer lever, deres tradisjoner og annet som er viktig å vite. I begynnelsen av dette lange eventyret er ikke Darren så positiv til den litt sære vampyren, men etterhvert som årene går blir forholdet mellom Crepsley og Darren sterkere og sterkere og Darren ser etterhvert på som Larten som sin far. Larten har vært general og skulle bli kronet som prins, men da ga han seg.

Larten Crepsleys kjennetegn er rød kappe, oransje hår og et langt arr på venstre side av ansiktet fra munnviken og opp (som han fikk av Lady Evanna da han prøvde seg på henne da han hadde drukket litt for mye). Han blir spiddet på trestokker og dør i et tappert forsøk på å få drept Steve. Noe av det siste herr Crepsley sier er «ikke sørg over meg, jeg dør heller enn og la det krapylet Steve slippe unna». Så gjør han dødsberøringstegnet og slipper seg ned i døden. Rett før herr Crepsley dør dreper han vampanlorden (i bok 9, Skjebnemorgen) eller den de da trodde var vampanlorden.

Larten Crepsley har også fått sin egen serie. Den første boken i serien er kalt Birth Of a Killer.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien handler om hans liv før han møtte Darren. Larten ble født under den industrielle revolusjonen, der han jobber på en fabrikk med sin fetter Vur Horston (dette er det navnet han bruker som dekknavn i sagaen om Darren Shan ). Den slemme Traz som er sjefen deres på jobben, dreper en dag Vur, og Larten (som ikke enda er tenåring) svarer med å drepe ham. Han må nå rømme fra byen før han blir drept. Etter å ha flyktet en stund, gjemmer han seg inne i en krypt, der han møter sin fremtidige læremester Seba Nil. Han blir en vampyrassistent og han og Seba opplever mye. Da det er tid for Seba å dra til Vampyfjellet, kan ikke Larten bli med fordi han ikke er en vampyr enda. Mens Seba er borte skal han bo hos Mr. Tall (Herr Høy på norsk) og reise rundt med Cirque Du Freak. Han opplever på denne siden sitt første møte med en Vampan, denne Vampanen sparer livet hans, de møtes igjen senere (Vampanen er Murlogh). Han blir da venn med Wester, som også blir en av Sebas assistenter. Larten og Westers første gang i Vampyrfjellet ender ikke så bra for Larten og han blir skuffet over seg selv. Han blir senere ganske rebelsk og han og Wester blir «Cubs» (vampyrer som lever blant mennesker og nyter livets goder i noen år, de fleste vampyrer tar en slik «pause» en gang i livet). Boken slutter med at han møter Desmond Tiny (Matt Order på norsk) og Desmond hinter til at møtet mellom dem kanskje er skjebnen.

VampyrstubbDenne Vampyrrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.