Heroes of Might and Magic: A Strategic Quest

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Heroes of Might and Magic: A Strategic Quest
UtviklerNew World Computing
Utgiver3DO
DistributørGOG.com[1]
DesignerJon Van Caneghem
KomponistPaul Romero
Siste versjon1.3
PlattformMS-DOS, Windows, Gameboy Color
Utgivelse14. oktober 1995
SjangerTurbasert strategi
ModusEnspiller/Flerspiller
Aldersgrense13 år
Nettstedmight-and-magic.ubi.com/universe/ru-RU/games/all-games/Heroes-Might-and-Magic/index.aspx
Del av serien Heroes of Might and Magic
Heroes of Might and Magic II: The Succession Wars

Heroes of Might and Magic, også kjent som Heroes of Might and Magic: A Strategic Quest eller bare HoMM: ASQ er det første spillet i den lange serien av spillene om Heroes of Might and Magic. I dette spillet er det om å gjøre å bekjempe motstanderen i turbasert strategi, slik som i alle oppfølgere. Spillet ble fulgt av Heroes II i 1996, en utvidelse til Heroes II i 1997, Heroes III i 1999, og to utvidelser til Heroes III igjen i 2000 og 2001. Heroes IV ble sluppet i 2002, og det fikk varierte tilbakemeldinger. Heroes IV og fremover har mistet mye av sin klassiske 2D-sjarm, som gjorde det lett å spille og lave systemkrav bidro til at spillene kunne spilles på stort sett alle datamaskiner. Dette bidro til å ødelegge Heroes IV's rykte, og firmaet gikk konkurs kort etter Heroes IV og dets utvidelsespakker's utgivelse.

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Spilleren kan velge mellom fire forskjellige slott å kontrollere. Slottene telles som "raser" i spillet. En kan være Ridder, Barbar, Trollkvinne eller Trollmann. Ridderne kontrollerer riddertropper som fotsoldater, sverdmenn, kavaleri og så videre. Barbarene har de mer groteske troppene som orker, troll og kykloper. Trollkvinnen styrer skogens magiske tropper og stiller opp med eventyrlige figurer som feer, alver, dverger, skogdruider, enhjørninger og føniksfugler, mens Trollmannen kontrollerer fjellets mytologiske tropper som kentaurer, animerte fabeldyr, minotaurer, hydraer, griffer og drager.

Spilleren styrer en helt. Helten kan kontrolleres ved å klikke rundt på kartet. Helten kan bare gå et bestemt antall skritt per dag, men flere helter kan kontrolleres om dagen, og slik dekke mer grunn i løpet av en spillers tur. Heltene kan ta kontroll over gruver som produserer gull, krystall, malm og mere til, pluss andre ting som kvikksølv-laboratorium og sagbruk. Disse gruvene produserer 1 (2 malm og tre og 1000 gull) ressurser per tur. Disse ressursene brukes i sin tur igjen til å bygge ut slottene sine med flere bygninger som produserer tropper, og å rekruttere troppene. Troppene legges til helten eller settes igjen i forsvar i slottet. Helten rir dermed rundt og bekjemper monstre som har beleiret steder ute på selve spillkartet eller andre helter styrt av enten computeren eller andre spillere via nettverk.

Spillet mottok meget gode kritikker da det ble utgitt, og suksessen fortsette for New World Computing i flere år enda, helt til firmaet måtte se seg konkurs i 2003/2004 etter gjeld og for mye satsing på spill som ikke solgte like godt som planlagt. Etter at 3DO (hvis datterdivisjon var New World Computing) gikk konkurs, kjøpte Ubisoft rettighetene til spillserien. Som et resultat av dette har Ubisoft sluppet et nyere Heroes V, som er i full 3D.

Annet[rediger | rediger kilde]

Spillet ble utgitt 14. oktober 1995, på amerikansk datoskriving 10-14/95. Hvis spilleren under spilling skriver "101495" når som helst mens man er ute på spillkartet blir hele kartet avslørt, og den svarte tåken som dekker uutforskede områder forsvinner.

Spillet har en forgjenger, King's Bounty. Dette spillet i sin tur er annerledes, da det ikke er turbasert og mot andre helter, men et eneste langt oppdrag om å finne alle puslespillbitene av et kart for å kunne grave opp kongen's septer. Prinsippet om å rekruttere tropper og å bekjempe andre monstere og helter som beleirer borger er det samme.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ GOG.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]