Herman Webster Mudgett

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Herman Webster Mudgett
H. H. Holmes.jpg
Født16. mai 1861
Gilmanton
Død7. mai 1896 (34 år)
Philadelphia
Gravlagt Holy Cross Cemetery
Utdannet ved University of Michigan Medical School, University of Vermont
Beskjeftigelse Kriminell, seriemorder
Nasjonalitet USA

«World's Fair Hotel», bedre kjent som «slottet» til Holmes. Bildet er tatt på starten av 1890-tallet. Det brøt ut brann i 1895, men bygget ble ikke revet før i 1938. Bygget som står der i dag, eies av postvesenet i USA.

Herman Webster Mudgett (født 16. mai 1861 i Gilmanton i New Hampshire i USA, henrettet 7. mai 1896 i Philadelphia), kjent under navnet Dr. Herman Howard Holmes, var en av de første kjente seriemorderne i USA.

Under verdensutstillingen i Chicago i 1893 åpnet Holmes et hotell som han hadde designet med blant annet lydtette rom uten vinduer. Her døde flere av Holmes' ofre ved at de ble stengt inne i rommene og døde av oksygenmangel. Noen av ofrene ble også gasset ihjel. Den døde ble så ført ned til kjelleren i hotellet hvor Holmes disserkerte og vasket liket før han solgte skjelettet til medisinskoler. Han tok også ut livsforsikringen på noen av ofrene.[1] Det er antatt at han drepte mellom 20 og 100 personer[trenger referanse], men noen antakelser går så høyt som 200.[1] De fleste av disse var kvinner, men det var også noen menn og barn.[trenger referanse]

I 1896 ble Holmes avslørt av detektiven Frank Geyer, og ble dømt til døden ved henging.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]