Hercules in New York

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Hercules i New York»)
Hercules in New York
Generell informasjon
SjangerFantasy - Action - Komedie
Utgivelsesår1969
Prod.landUSA
Lengde91 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiArthur Allan Seidelman
ProdusentAubrey Wisberg
ManusforfatterAubrey Wisberg
MusikkJohn Balamos
SjeffotografLeo Lebowitz
KlippDonald P. Finamore
Foran kamera
MedvirkendeArnold Schwarzenegger
Arnold Stang
James Karen
Prod.selskapFilmpartners
RAF Industries
The Tooniversal Company
Premiere16. des. 1969 (New York)
Eksterne lenker

Hercules in New York er en lavbudsjett amerikansk eventyr,- fantasy- og actionkomedie fra 1969 med den da ukjente Arnold Schwarzenegger i hovedrollen. Regi er ved Arthur Allan Seidelman.

Dette var debutfilmen til Schwarzenegger. Han krediteres som Arnold Strong i rulleteksten. Den har blitt benevnet som et makkverk og regnes i dag som en filmkalkun som ble kuriositet på 1980- og 1990-tallet.[1][2]

Den ble ikke satt opp på norske kinoer, men ble lansert på video på 1980-tallet.

Handling[rediger | rediger kilde]

I gresk mytologi er Hercules halvt gud og halvt menneske. Og nå er han lei av å være på Olympus-fjellet. Hercules ønsker å dra ut og oppleve verden, men hans far, guden Zevs, liker ikke idéen. Under en krangel kaster hans far et lyn i hans retning som forårsaker at han på mystisk vis havner i storbyen New York. Her må han tilpasse seg en ny virkelighet, men klarer raskt å havne i en masse trøbbel.

Hercules oppdager raskt at han får bruk for sine kjempekrefter. Han blir snart venn med en tynn liten mann som blir kalt Pretzie, kalt fordi han selger kringler. Hercules blir også vellykket innenfor profesjonell bryting. Zevs, som følger med på Hercules fra Olympus, blir irritert over Hercules mange krumspring, som han føler gjør narr av gudene. Han ber derfor Merkur om å stoppe Hercules. Merkur forsøker, men klarer ikke å bringe Hercules hjem. De planlegger også å forgifte Hercules med en gift som de håper skal frata Hercules hans guddommelighet.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

I rollene[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]