Herbert Booth

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Herbert Booth
Herbert Howard Booth 1886.jpg
Født26. aug. 1862[1]Rediger på Wikidata
Død25. sep. 1926[1]Rediger på Wikidata (64 år)
New YorkRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Salmedikter, komponist, filmregissørRediger på Wikidata
Ektefelle Cornelie BoothRediger på Wikidata
Far William BoothRediger på Wikidata
Gravlagt Kensico CemeteryRediger på Wikidata
Medlem av FrelsesarmeenRediger på Wikidata

Herbert Booth (født 26. august 1862, død 25. september 1926) var tredje sønn av Catherine og William Booth. Han var offiser i Frelsesarmeen og kjent som en av verdens første filmskapere.

Da han var 20 år ble Herbert sendt for å hjelpe søsteren Kate Booth med å starte opp Frelsesarmeen i Frankrike. To år senere fikk han ansvar for den engelske offisersskolen, altså opplæring av offiserer (pastorer) i Frelsesarmeen. Han skrev også flere sanger for Frelsesarmeen, han var hornmusikk dirigent og sangkor leder.

I 1886 ble han syk og sendt til Australia for å hvile og bli frisk. Han bodde da i en gullgraverby og i løpet av denne tiden fant han en gullklump som var så stor at han kunne lage en ring av den til sin fremtidige kone, den nederlandske salvasjonisten Cornelie Schoch.

Da Herbert Booth var 26 år gammel, fikk han ansvar for alt arbeid for Frelsesarmeen i Storbritannia. Senere, fra 1892-1896, var han leder for Frelsesarmeens arbeid i Canada. Så ble han sent som leder til Frelsesarmeen i Australia. Helsen begynte nå å svikte ham, han slet med depresjoner, men var fortsatt veldig aktiv.

Filmskaper[rediger | rediger kilde]

I Australia fikk Herbert stor interesse for filmproduksjon. I 1897 gav han ut Australias første stumfilm. Året etterpå gav han og salvasjonisten Joe Perry ut en mulitmedia produksjon som ga ett innblikk i Frelsesarmeens arbeid i Australia.

For å feire William Booths 70-årsdag startet Frelsesarmeen 70 forskjellige prosjekter. Ett av disse var rekrutteringsfilmen Soldiers of the cross som hadde som mål å verve flere offiserer til Frelsesarmeen. Herbert Booth jobbet som produsent for denne filmen.

I 1902 forlot Cornelie og Herbert Frelsesarmeen for å bli omreisende evangelister. Han kjøpte Soldiers of the Cross fra Frelsesarmeen for rettighetene til de sangene han hadde skrevet. Han brukte så filmen i evangeliske kampanjer som han hadde i USA, Canada, England, New Zealand og Australia.

I 1920 døde Cornelie, og tre år senere giftet Herbert seg igjen, denne gang med Anne Lane, som også var en tidligere offiser i Frelsesarmeen. I 1926 døde Herbert Booth i New York City.

Sanger av Herbert Booth[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Find a Grave, oppført som Herbert Howard Booth, Find a Grave 6679235, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]