Herbert Booth

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Herbert Booth
Herbert Howard Booth 1886.jpg
Født26. aug. 1862[1]Rediger på Wikidata
Død25. sep. 1926[1]Rediger på Wikidata (64 år)
New YorkRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Salmedikter, komponist, filmregissørRediger på Wikidata
Ektefelle Cornelie BoothRediger på Wikidata
Far William BoothRediger på Wikidata
Gravlagt Kensico CemeteryRediger på Wikidata
Medlem av FrelsesarmeenRediger på Wikidata

Herbert Booth (født 26. august 1862, død 25. september 1926) var tredje sønn av Catherine og William Booth. Offiser i Frelsesarmeen og kjent som en av verdens første filmskapere.

Da han var 20 år ble Herbert sendt for å hjelpe søsteren Kate Booth med å starte opp Frelsesarmeen i Frankrike. To år senere fikk han ansvar for den engelske offisersskolen, altså opplæring av offiserer(pastorer) i Frelsesarmeen. Han skrev også flere sanger for Frelsesarmeen, han var hornmusikk dirigent og sangkor leder.

I 1886 ble han syk og ble sendt til Australia for å bli hvile og bli frisk. Han bodde da i en gullgraverby og da han bodde der fant han en gullklump som var så stor at han kunne lage en ring av den til sin fremtidige kone den nederlandske salvasjonisten Cornelie Schoch

Herbert Booth fikk ansvar for alt Frelsesarmeens arbeid i Storbritannia da han var 26. Senere, fra 1892-1896, var han leder for Frelsesarmeens arbeid i Canada. Så ble han sent som leder til Frelsesarmeen i Australia. Helsen begynte nå å svikte ham, han slet med depresjoner, men var fortsatt veldig aktiv.

Filmskaper[rediger | rediger kilde]

I Australia fikk Herbert stor interesse for filmproduksjon. I 1897 gav han ut Australias første stumfilm. Året etterpå gav han og salvasjonisten Joe Perry ut en mulitmedia produksjon som gav ett innblikk i Frelsesarmeens arbid i Australia.

For å feire William Booths syttiårsdag startet Frelsesarmeen sytti forskjellige prosjekter. Ett av disse var at Herbert Booth laget filmen Soldiers of the cross dette som en rekruteringsfilm for å få flere offiserer i Frelsesarmeen.

I 1902 forlot Cornelie og Herbert Frelsesarmeen for å bli omreisende evangelister. Han kjøpte Soldiers of the Cross fra Frelsesarmeen for rettighetene til de sangene han hadde skrevet. Han brukte så filmen i evangeliske kampanjer som han hadde i USA, Canada, England, New Zealand og Australia

I 1920 dør Cornelie, og tre år senere gifter Herbert seg igjen, denne gang med Anne Lane, som også var en tidligere offiser i Frelsesarmeen. Tre år senere dør Herbert i New York.

Sanger av Herbert Booth[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Find a Grave, oppført som Herbert Howard Booth, Find a Grave 6679235, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]